Uğur Özteke

Uğur Özteke

Biri Konyalı 4 şehit mi, yoksa 4 kırmızı kart mı?

Biri Konyalı 4 şehit mi, yoksa 4 kırmızı kart mı?

Sizler de farkındasınız değil mi, hep iğneyi kendimize batırmaya çalışıyoruz. Yani biz 40 kişiyiz birbirimizi çok iyi biliyoruz ama işimize gelmeyen bir konuyu dile getirdiğimiz zaman da her ne hikmetse “kötü” oluveriyoruz.

Bizim güzel, erenler evliyalar şehri, kitaplarda bile afetlerden korunacağı belirtilmiş mübarek Konya’mızda günümüzde gelinen noktada bizi zorlarsanız o zaman deriz ki “şehit cenazesi yerine etli ekmeğe gitmeyi tercih ederiz.”…

Sohbetlerimizde bunu sık sık dile getirirken, “İnsanlığımız da Müslümanlığımız da şekil değiştiriyor” dedikçe herkes kafası ile onaylar ama gel gelelim iş icraata dönüştükçe durum değişmez.

Vallahi dün de bunu bire bir yaşadık. Haaa artık eskisi gibi fazla üzülmüyor ya da garipsemiyorduk. Çünkü bizde duruma alışmıştık. Sohbetlerde hiç kimsenin aklına Konya’ya gelecek şehit gelmez iken iki sohbetten birinin gündemi Galatasaray-Trabzon maçının hakemi idi.

Gazetede de yazılarımızı yazarken, konuklarımızı ağırlarken açık olan ekrana güzümüz kaçtıkça herkes ama herkes spor programlarının dışında, hatta program akışlarında spor olmayan kanallarda bile bu maç tartışılıyordu.

Yani ferdi olarak bazı şeyleri zorlamanın anlamı yok. Bizim kendi kendimize yaptığımız Donkişotluk yeter. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha lafla değil yürekten rahmet dileyerek kendi dünyamıza dönüyoruz.

İKİ YILDA OTURMA BANTLARINI BİTİRMİŞİZ YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?

 

y4.jpg

y3.jpg

y2.jpg

 

Evet şehrin ve dolayısıyla sizlerin bizlerin cebinden havaya uçup giden ya da çöpe atılan paralara bir yeni örnek daha.

Duyarlı bir okurumuz gecenin bir yarısı gördüğü manzaraya dayanamayıp imkanları ile durumu fotoğraflamış. Sonrada bizimle paylaşmış.

Burası şehrin göbeği. Araç ve yaya trafiği olarak en işlek yeri. Yani etkilisinin de etkisizinde yetkilisinin de yetkisizinde gözünün baktığı yer.

Hulusi Balbay Caddesi…

Bizler için özenle yapılmış ve yapılalı da bize aktarıldığına göre daha iki yıl olmuş oturaklar.

İki ayaklı hayvanlar (!) bu hale getirmiş.

Bu arada mahalle sakinleri ile de görüştük. Onların üzüntüsü ise bu güzel oturma grupları yapıldıktan sonra bakım onarım için dönülüp bir daha bakılmadığı yönünde.

………..

Şimdi bazı okurlarımız içlerinden bize diyorlar ki “Ömrünün baharında bir kahpe kurşunla toprağa verdiğimiz canlara üzülmeyenler buna mı üzülecek?”…

……..

Herkes haklı sadece biz haksızız.

Bizi affet Allah’ım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar bu kadar kirli olmasaydı, belki yağmura da gerek kalmazdı.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Tanıdığımız bir insana selam vermenin insani bir davranış olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR