Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:
"Renault'da çalışan işçi arkadaşlarımızın işten atılması ve iş yerinde huzursuz bir ortamın yaratılması konusunda kimi grupların ve yapıların ortaya çıkartmış olduğu tavırlara karşı bir mücadeleyi önümüze koymuş durumdayız"

BURSA (AA) - Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Renault'ta çalışan işçi, arkadaşlarımızın işten atılması ve iş yerinde huzursuz bir ortamın yaratılması konusunda kimi grupların ve yapıların ortaya çıkartmış olduğu tavırlara karşı bir mücadeleyi önümüze koymuş durumdayız" dedi.

Serdaroğlu, sendikanın 5 Mayıs Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, gece vardiyasında "teknik aksaklık" diyerek üretime ara veren Renault yönetiminin, sabah itibariyle birçok üyelerini aradığını ve işten çıkarıldıklarını bildirdiğini söyledi.

Buna karşı mücadele edeceklerini ifade eden Serdaroğlu, şöyle konuştu:

"Renault'da çalışan işçi arkadaşlarımızın işten atılması ve iş yerinde huzursuz bir ortamın yaratılması konusunda kimi grupların ve yapıların ortaya çıkartmış olduğu tavırlara karşı bir mücadeleyi önümüze koymuş durumdayız. Yıllardır bu fabrikada Türk Metal'den kurtulmaya çalışan işçiler sonuçta geçen dönem itibarıyla bir yeni mücadele içerisine girdiler ve Birleşik-Metal İş Sendikasını seçtiler. Birleşik-Metal İş Sendikası da onlara sonuna kadar sahip çıkma kararlılığını ortaya koydu. Renault'daki arkadaşlarımız bugün itibarıyla 10 kişinin işten çıkarılmayla karşı karşıya kalması bizim iş yerinde istediğimiz barış ve huzur ortamını ve verdiğimiz çabayı boşa çıkartır bir davranıştır."

Serdaroğlu, Renault işvereninin aklı selim davranmasını, atılan yanlış adımdan vazgeçmesini istediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Barışçı girişimlerimiz hukuksuz olarak ortaya çıkan bu işten çıkartmalara karşı barışçıl çabalarımız sonuç vermeyecekse biz arkadaşlarımızla birlikte onların haklarını savunacak her türlü çaba ve mücadeleyi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Şu an iki vardiyada üretim durduruldu. Bu bizden kaynaklı değil, şirket kendisi durdurdu. Dün yapılması gereken mesailer de yapılmadı. Bizim derdimiz fabrikada bir savaş, huzursuzluk çıkartmak değil. Atılan arkadaşlarımızın tekrar işe dönmesini sağlamak istiyoruz. 10 kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili herhangi bir gerekçe tarafımıza sunulmadı. Arkadaşlarımıza telefonlarla bilgiler veriliyor. İş akdinin feshedildiğine dair."

Serdaroğlu, basın açıklamasının ardından sendika binası önünde bekleyen kalabalığa hitap etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.