Birliğine dönmek için gün sayıyor

Birliğine dönmek için gün sayıyor
Artuklu'da gerçekleştirilen saldırıdan yaralı kurtulan ve tedavisinin ardından izinli olarak baba ocağına dönen jandarma er Recep Hünerli, silah arkadaşlarının yanına dönmek için gün sayıyor

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na 4 gün önce yapılan hain saldırıdan yaralı olarak kurtulan jandarma er Recep Hünerli, tedavisinin ardından izinli olarak baba ocağına döndü.

Hatay'da acemi birliği eğitimini tamamlayan ve daha sonra Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Cevizli Köyü Jandarma Karakolunda askerliğini sürdüren Hünerli, terhis olmasına 90 gün kala karakola yapılan bombalı saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada yaralandı.

Tedavi altına alınan ve daha sonra izinli olarak Tekirdağ'daki ailesinin yanına gelen Hünerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırı öncesinde gece nöbette olduğunu ve görevinin ardından dinlenmeye gittiğini söyledi.

Öğle saatlerinde saldırının meydana geldiğini, hemen arkadaşlarıyla birlikte silahlarını aldıklarını dile getiren Hünerli, "Karakola yakın bir yerde önce kamyon patlatıldı daha sonra da roketatarla saldırdılar. Biz arkadaşlarımız ile silah ve teçhizatlarımızı aldık fakat gelen roketin etkisi ile elimizdeki silahlar sağa sola savruldu. O an benim aklımda sadece yeni dünyaya gelen oğlum vardı." şeklinde konuştu.

"Hainler, hiçbir zaman istediklerini alamayacaklar"


Hünerli, yaşadıklarının çok zor olduğunu fakat yanlarında her zaman Allah'ın desteğini hissettiklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"Allah bizlerin yanında, biz bunun farkına o an vardık. Kimse bizim bu vatanı korumamıza engel olamayacaktır. Hainler, hiçbir zaman istediklerini alamayacaklar. İznim bittiğinde inşallah yeniden birliğime döneceğim ve vatani görevime kaldığım yerden devam edeceğim. Allah bu zor günleri bir daha göstermesin. Şehit olan devrem ve astsubay komutanımızın ailesine yüce Rabbim'den sabırlar diliyorum. Bizler Osmanlı torunuyuz, inşallah oğlum da en iyi şekilde yetişip bu vatan toprakları için bizim için mücadele edecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.