Bisikletin Barcelonası'na transfer oldum

Bisikletin Barcelonası'na transfer oldum
Gelecek yıl Pro Continental’de mücadele edecek Israel Cycling Academy’e transfer olacak Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken, bisikletin Barcelona’sına transfer olduğunu söyledi. Örken, şimdiden yarışmalar için heyecanlandığını dile getirdi

Bu yıl sonunda formasını giydiği Konya Torku Şekerspor’dan ayrılarak Pro Continental’de mücadele edecek Israel Cycling Academy’e transfer olacak Konyalı milli bisikletçi Ahmet Örken, transferden hem kendisi hem de Konya adına gurur duyduğunu söyledi. Kendisinin bu transferini Arda Turan’ın Barcelona’ya transferi ile bağdaştıran başarılı pedal, “Israel Cycling Academy bisikletin Barcelona’sı. Fakat Arda Turan için Galatasaray neyse, benim için de Konya Torku Şekerspor odur” dedi.

‘TÜRK BİSİKLETÇİLERE ÖRNEK OLACAKTIR’

Üst düzey bir takımda yarış koşacağı için mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Örken, “Öncelikle bu transferin bisiklet sporunun gelişimi adına çok büyük etkisi olacağını düşünüyorum. Çünkü bu seviyede daha önce hiçbir Türk sporcu yer almadı. Bu olay 7’den 70’e tüm bisikletçi arkadaşlarımın ufkunu açacaktır. Bizlerin de o seviye takımlarda yer alabileceğimizi görmüş olacaklar. Transfer olduğum takım gelecek yıl Giro D'Italia (İtalya Turu) start alacak. Ben de o kadroda yer alırsam yine Türk bisiklet tarihinde böylesi büyük bir turda yer alan ilk sporcusu olacağım” dedi.

‘ÇOCUKKEN HEP HAYALİNİ KURARDIM’

Ahmet Örken, çocukluk hayallerini adım adım gerçekleştirdiğini belirterek, “Çocukken hayalini kurduğum İtalya turunu sadece ekranlardan izleyip ‘Acaba orada bir gün yarışır mıyız, o heyecanı o atmosferi tadabilir miyiz’ diye hayaller kurardım. Şuan o turda yarışacak bir takımda yer alacağım için çok heyecanlıyım. Bisiklet sporunda her bisikletçinin hayali Fransa, İtalya, İspanya turlarında yer almak. Bu üç tur bisiklet sporunun en üst seviye en önemli turları” diye konuştu.

‘BENİM İÇİN İLKLERİN YILI OLACAK’

Yeni yıl ile birlikte yeni takımına geçecek olan Konyalı bisikletçi, “Gelecek yıl benim için ilklerin yılı olacak gibi görünüyor. Bu seviyeye gelmek için gerçekten çok çaba sarf ettim. Gelecek yıl katılacağım büyük yarışlarda birçok tecrübe edineceğim ve bu tecrübelerimi dünya, Avrupa şampiyonaları ve oimpiyatlarda madalya kazanmak için kullanacağım” ifadelerini kullandı.

‘TEK EKSİĞİMİZ ÜST SEVİYEDE TAKIMLARIMIZIN OLMAMASI’

Milli bisikletçi Türk bisikletinin son durumu ile ilgili olarak ise; “Turnuvalarda bisiklet sporu adına en büyük eksikliğimiz Pro Continental ve pro seviye takımımızın olmaması ve rakiplerimizin daha çok daha büyük yarışlara katılmasıydı. Bence bunu aşmaya başladığımız zaman ülkemizden de iyi sporcular çıkacaktır” dedi.

‘ŞEKERSPOR BENİM EVİM’

2009 yılından bu yana Konya Torku Şekerspor adına yarışan başarılı pedal Ahmet Örken, “Arda için Galatasaray ne ise benim içinde Torku Şekerspor öyle olacak. Burası benim yuvam. Burada çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Ve eminim ki Şekerspor’un Pro Continental’e giden son sporcusu olmayacağım” diye konuştu.

Ahmet Örken, son olarak, “Kulübüm Torku Şekerspor’a, Onursal Başkanımız Recep Konuk’a, başkanımız Yavuz Erence’ye, üzerimde emekleri büyük olan antrenörlerim Mustafa Kestek ve Mehmet Şafakcı’ya, bugüne dek birlikte spor yaptığım tüm takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Haber: Hasan YILDIRIM

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.