Bitkisel ilaçlara rağbet arttı

Bitkisel ilaçlara rağbet arttı
Son yıllarda bitkisel ilaçlara rağbet arttı. İnsanlar şifayı hem doktorlarda hem doğada aramaya devam ederken, eskiden ninelerimizin yaptığı tarifler şimdi her yerde karşımıza çıkmaya başladı.

Bitkisel ilaçlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Eczacı Baha Öten, “Son 10 yıl içinde bitkisel ilaçlara talep arttı. Bu artışın sebebi kullanılan bu bitkisel ilaçların daha az yan etkisi var ve daha az zararlı olacağını düşünülüyor” dedi.

Bitkisel ilaçların kapsül ve tablet formuna dönüştürülmüş halinin de çoğaldığını söyleyen Öten, özellikle diyet ve tanısı konulmayan hastalıklarda bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla bitkisel ilaç kullanımının insanlar arasında epey yaygınlaştığını söyledi.

Bitkisel ilaçların Sağlık Bakanlığı onaylı olmayıp Tarım Bakanlığı onaylı olduğunu sözlerine ekleyen Öten, internette satılan hiçbir ilaca itibar edilmemesi gerektiğini ve içerisinde hangi maddelerin olduğunu bilmedikleri için sağlığa zararlı olduğunu ve insanı ölüme bile götürebileceğini söyledi. İnsanların bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.