Bitlis'te kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonları

Bitlis'te kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonları
Bitlis'te düzenlenen operasyonlarda, 10 kilo 712 gram eroin, 294 bin 450 paket kaçak sigara ve 272 gram metamfetamin ele geçirildi- Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, 10 kilo 712 gram eroin, 294 bin 450 paket kaçak sigara ve 272 gram metamfetamin ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Bitlis üzerinden batı illerine uyuşturucu madde ve kaçak sigara sevkıyatı yapan şahıslara yönelik yürüttüğü çalışmalarda, 6 Mayıs'ta Van'dan Tatvan ilçesine gelen E.P. yönetimindeki aracı, Kadın Doğumevi Hastanesi karşısında durdurduğu belirtildi.

Şüphe üzerine açık kasa kamyonette yapılan aramalarda, aracın bölmelerine gizlenmiş 294 bin 450 paket kaçak sigara ele geçirildiği, olayla ilgili sürücü E.P'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Yine aynı gün yapılan yol uygulamalarında Diyarbakır istikametine seyir halindeki şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait otobüsün durdurulduğu belirtilen açıklamada, araçta seyahat eden B.Ö'nün üst ve bagajında yapılan aramalarda, şahsa ait şeker torbasının içinde 272,5 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildiği kaydedildi.

Açıklamada, 8 Mayıs'taki uygulamada ise Bitlis'ten Diyarbakır istikametine giden şehirlerarası yolcu otobüsünün kontrol amacıyla durdurulduğu, otobüste seyahat eden L.K. adlı kadına ait bavulun astarın altına gizlenmiş 5 kilo 66 gram eroin bulunduğu vurgulandı.

Olayla ilgili devam eden araştırmalarda, başka bir kadının da Bitlis üzerinden batı illerine otobüsle uyuşturucu madde götüreceği bilgisi alan ekiplerin, aynı firmaya ait başka bir otobüsü durdurduğu, otobüste seyahat eden N.D. isimli kadına ait bavulun astarının altında 5 kilo 646 gram eroin ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada, olaylarla ilgili gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen şüphelilerden E.P'nin adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, B.Ö, L.K ve N.D'nin ise tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.