Bitlis'teki silahlı saldırı

Bitlis'teki silahlı saldırı
Güroymak'ta geçen yıl bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde bir kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Bitlis, Van ve İstanbul'da gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 18 Ekim 2015'te Güroymak ilçesinde İbrahim Keskin'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, Güroymak ve İstanbul'daki 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi.

7 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında Van'da bulunan bir kişinin de kendiliğinden güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 113 fişek, 2 şarjör, 6136 sayılı kanuna muhalefet olduğu değerlendirilen kama, sustalı bıçak, ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 11 fişek ve bir şarjör, ruhsatı ibraz edilemeyen av tüfeği ile bu tüfeğe ait 60 fişek, 10.88 gram Hint keneviri olduğu değerlendirilen yeşil renkli esrar tohumları ele geçirilmiştir. Suç unsurlarına el konularak, diğer ikametlerde yapılan aramalarda ise herhangi bir suç veya suç unsuruna rastlanılmamıştır. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.S, M.S, Ö.S, O.S, İ.Y, A.S. ve E.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, N.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır."

Geçen yıl Güroymak'ın Şentepe Mahallesi'nde İbrahim Keskin'in kullandığı seyir halindeki otomobile uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda İbrahim Keskin hayatını kaybederken, çocukları Baran ve Barış Keskin de yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.