Bitlis'teki terör operasyonu

Bitlis'teki terör operasyonu
Mutki ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, içinde silah, mühimmat ve yaşam malzemelerinin bulunduğu 2 sığınak imha edildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Mutki ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda tespit edilen 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığınca dün Kavakbaşı beldesine bağlı Varan mezrasında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyonda, Heşat Deresi bölgesinde teröristlerin kullandığı 2 sığınağın imha edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sığınaklar ile operasyonda etkisiz hale getirilen 3 bölücü terör örgütü mensubunun üzerinde Bixi otomatik tüfek, 2 Kalaşnikof uzun namlulu silah ve 245 mühimmatı ile 8 şarjörü, roketatar, 3 el bombası, 89 Bixi mühimmatı, ikişer antitank mühimmatı ve sevk fişeği, anti personel ve sevk fişeği, 12,7 milimetrelik 5 Zağros mühimmatı, el telsizi, 5 batarya bloğu (8'er orta boy pilli), 10 Kalaşnikof şarjör kütüklüğü, mühimmat çantası, devre kartı, dürbün, 12 volt akü, silah bakım seti, 50 metre kablo, örgütsel doküman, yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.