Bitlis'teki terör saldırısı

Bitlis'teki terör saldırısı
Mutki ilçesindeki saldırıda şehit olan köy korucusu Rıfat Kaya için tören düzenlendi- Vali Çınar: - "Allah'ın izniyle milletimiz ve halkımız, kendisini sadece cinayet işlemeye odaklamış terör örgütünden her türlü desteğini çekmiştir"

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Mutki ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan köy korucusu Rıfat Kaya için tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilen şehidin öz geçmişi okundu. Törende şehidin yakınlarını askeri personeller teskin etti.

Vali Ahmet Çınar, burada yaptığı konuşmada, terör saldırısında şehit düşen Kaya'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Ülke olarak kritik dönemlerden birini yaşadıklarını belirten Vali Çınar, "Cenab-ı Allah fitne ve fesat yapanlara fırsat vermesin. Onların uşakları her zaman rezil olmaya ve yenilmeye mahkumlar. Allah'ın izniyle milletimiz ve halkımız, kendisini sadece cinayet işlemeye odaklamış terör örgütünden her türlü desteğini çekmiştir." dedi.

İl Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Kocainiş köyüne uğurlandı.

Törene, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Seddar Afşar, vali yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, korucular, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.