Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Biz biriz

Biz biriz

Son günlerde gündemimizi maalesef Suriye’nin kuzeyindeki çatışmayı ülkemizin huzurunu bozmaya alet etmeye çalışan şer odakları oluşturuyor. Birileri olayları Türk-Kürt çatışmasına çevirmeye çalışıyorlar. Lakin olayları izlediğimizde ve sonuçlarını değerlendirdiğimizde görüyoruz ki hedefte sadece kardeşlik var demokrasiden, özgürlüklerden dem vuranlar fakir halka bayram sonu et dağıtan insanları ırkından dolayı öldürmediler. Daha 16 yaşında et dağıtırken öldürülen Yasin Börü sosyal medyada ve malum medyada pek yer bulamadı. Yasin eylem eylem gezip taksimde polis taşlarken ya da damlarda eski kiremitleri aşağıya atarken ölmedi. Hayır işlerken bir terör eyleminin kurbanı oldu. Ama biz biliyoruz Yasin işlerine yaramaz buradan ekmek çıkmaz birilerine.

Olayları iyi okuyamayanlara, çözüm sürecine atıfta bulunarak sokaklardaki Vandallara komple bir süreci kurban etmeye çalışanlara hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız zaten gereken cevapları verdi. Tabi sivil toplum kuruluşlarımızda kendilerince açıklamalar yaptılar ama Çarşamba günü Konya’da bir basın toplantısı vardı ki basın açıklamasını hem dinlerken hem de daha sonra okurken göğsüm kabardı. Basına ev sahipliği yapan sivil toplum kuruluşumuz benimde basın danışmanlığını yaptığım Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür ve Çevre Derneğiydi, Dernek Başkanı Ramazan Yaşar’ın okuduğu metin sadece bir derneğin birkaç ilçenin sadece bir bölgenin değil çözüm sürecine destek olan tüm yüreklerin ortak düşünceleriydi.

‘Etnik, dini ve mezhebi kökeni ne olursa olsun; bin yıldır Anadolu toprakları üzerinde birlikte yaşamayı başarmış halkımız; akl-ı selimle ilelebet bu birlikteliği korumaya devam edecektir.’ Bu cümlenin arkasında durmayacak kimse var mı? Kapı komşusu, hısım, akraba olurken Kürt, Çerkez, Laz, Türk ayrım yapmayıp. Cenazemizde acımızı, düğünümüzde sevincimizi paylaşırken, ortaklıklar kurarken bizi kimse ayrıştıramadı. Hepimiz emin olalım ki o sokakları yağmalayanlar, vatandaşlarımızın canına kast edenlerin, Polisimize, askerimize kurşun sıkanların hedefi huzurdur, barıştır. Biz bu oyunlara gelmedik gelmeyiz. Bu oyunu oynayanlarda bilsinler Çözüm süreci kamu düzenini bozanlara, sokakları ateşe verenlere göz yummayı gerektirmez devlet bu vandalizme göz yummaz yummayacaktır da.

Kulu - Cihanbeyli Derneği 2011 yılında çözüm sürecinin daha olgunlaşmadığı zamanlarda ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde Konya (Kulu, Cihanbeyli) Modeli’ adı altında toplantılar düzenleme kararı almıştı. Kulu, Cihanbeyli ilçelerimizdeki mozaik, birlikte yaşama kültürü, hısımlık, akrabalık hem doğuya hem batıya en güzel örnekti. İlk toplantımızı o zaman dışişleri bakanı olan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’yla gerçekleştirdik. Ahmet hocamızın o günkü sunumu toplantıya katılan her görüşten yüzlerce kişiyi adeta büyüledi Ahmet hocamız aslında hepimizin gönlünde olanı dillendiriyordu. Aynı sunumun bir benzerini bir süre sonra Diyarbakır’da Dicle Üniversitesinde yaptığında yine aynı şekilde tüm dinleyiciler ayakta alkışlıyordu. Bu sunumu dernek olarak kitapçık haline getirip Konya’da, Van’da, Hakkari’de, Şanlıurfa’da, Ankara’da, İstanbul’da elimizden geldiğince dağıttık. O konuşmalarda hiçbir siyasi mesaj ya da daha açık konuşmak gerekirse oy kaygısı olmadığını söyleyeyim.

Kulu-Cihanbeyli Derneği’nin mesajına geri dönelim bakın dernek başkanı Ramazan Yaşar nasıl bitirdi konuşmayı ‘ Biz Fatih’in de, Selahattin Eyyubi’nin de torunlarıyız. Onların mirası mirasımız, davası davamız, misyonu misyonumuzdur. Fatih’in ve Selahattin’in torunlarının kanı üzerinden çıkar devşirmek isteyenler bu kirli emellerine ulaşamayacaklardır.

Biz, bir Kürt ırkçısına karşı TÜRKÜZ. Bir Türk ırkçısına karşı da KÜRDÜZ. Dünya Müslümanlarının yanında MÜSLÜMANIZ…

Çeçenistan’da Çeçen, Filistin’de Arap, Doğu Türkistan’da Uygur, Afganistan’da Peştunuz…

Ve en önemlisi, dünya mazlumlarının ve dünya Müslümanlarının umudu olan Türkiyeyiz.

Daha önce “Birlikte Büyük Türkiye” idik. Bundan sonra “Birlikte Büyük Yeni Türkiyeyiz…”

Yukardaki satırlara bizde imza atıyoruz. Birlikteyiz, beraberiz, kardeşiz ve bu değişmeyecek… Rabbim hiçbirimizi hak yoldan ayırmasın.

Hayırlı Cumalar…     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR