Uğur Özteke

Uğur Özteke

Biz çiftçiyi köylüyü Yanlış mı biliyoruz?

Biz çiftçiyi köylüyü Yanlış mı biliyoruz?

Sanayi, teknoloji, bilim… gelişen ve değişen dünya da her şeye hepsine tamam. Ama sadece Konya’nın, Türkiye’nin değil dünyanın olmazsa olması bence hâlâ toprak, su, hava… Dolayısıyla tarım, tarım, tarım…

Şahsen beni geri kafalılıkla, dünde kalmakla filan suçlayabilirsiniz.

Amenna… Her türlü eleştiri ve görüşe saygı duyarız.

Ne var ki bakıyorum da şu güzel ülkemizde birileri hâlâ dönen tekere çomak sokmaya güçleri yetmese de kafa karıştırmaya mide bulandırmaya gayret ediyorlar.   

Adını sanını “çiftçi spekülatörlük yapıyor, üretici haram para kazanıyor” deyince öğrendiğim Şemsi Kopuz dahası Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Başkanı “kimmiş, neci imiş niye böyle demiş?” diyerek kendisini tanımaya, öğrenmeye çalıştım.

Çiftçiyi köylüyü böylesine ağır bir suçla itham eden şahıs meğer bu işlerden para kazanıyormuş. Yani gıda işi yapıyormuş. 

…….

Ve yine ne acıdır ki bu şahsa cevap vermek yine PANKOBİRLİK’e düşmüş.

Çünkü çiftçi köylü belki de ilk defa böylesine bir suçlama ile karşı karşıya kalırken millet siyasetle yatıp siyasetle kalkıyordu.

Oysa yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar bu işin ameleliğini, ırgatlığını, köleliğini yapan nasırlı eller, yanık yüzler belki bu açıklamayı dahi duymuyordu.

Onlar tertemiz saf yürekleri ile gün doğmadan yataklarından çıkıyor, gün batarken evlerinin ahırlarının yolunu tutuyorlardı.

……

Kopuz’un bu cırtlak ve çirkin açıklaması nereye varır? Nerelerden toz kaldırır onu tam olarak kestiremiyorum.

Aslında adamı kaale de almıyorum. Ama çiftçimiz, köylümüz adına üzüldüm mü çok üzüldüm. Elden bir şey geliyor mu? Benden gelmiyor. Gelenler haydi hodri meydan…

SARAYBOSNA SEBİLİ

GERÇEKTEN BU HALDE Mİ?

Vatandaş bizden daha duyarlı, iyiyi kötüyü bizden daha iyi görüyor ve yeri geldiği zamanda ama yetkilileri ama bizleri uyarıyor.

Allah aşkına şu fotoğrafa birlikte bakalım.

foto-004.jpg

Vatandaş bu fotoğrafı çekmiş ve altına da yazmış; 

“Yüzbinler verip Saraybosna sebili yaptıran Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileri şu sıcak yaz günlerinde bu sıcakta musluk kırık arka sağlam tarafında da su yok. Bunun için mi yaptınız?” diye soruyor.

Vallahi biz cevap veremedik.

İnşallah siz verirseniz bizde vatandaşa duyururuz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğruluk, insan kalbinin en gerçek anlatımıdır...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Randevularımıza sadık kaldığımız zaman adam oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR