Biz demokrasi tarafında olacağız

Biz demokrasi tarafında olacağız
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bizim bu konuda tarafımız belli. Biz demokrasi tarafında olacağız." dedi

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Kurban Bayramı nedeniyle CHP Ardahan İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.Türkiye'nin demokratik olarak kan kaybettiğini ileri süren CHP'li Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:"Burada en önemli konu şu, bu darbe girişimine gerçekten kalkışanlar varsa cezalandırılsın. Yargılanmaları ve suçları neyse bu cezalara çarptırılmaları gerekir. Burada hiç kimsenin tereddüdü olamaz. Ama kurunun yanında yaşın yandığı bir dönem yaşıyoruz. Maalesef öyle vakalarla karşılaşıyoruz ki bir vatandaş, okul taksitini bir banka üzerinden yatırdığı için ailesi açığa alınıyor ve cezaya çarptırılıyor. Madem bunlar gayri yasaldı, niye bunları kapatmadınız." Yargılamalara ilişkin parti olarak sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Yılmaz, demokrasiden yana bir tutum içinde bulunacaklarını bildirdi.

Yılmaz, "Bizim bu konuda tarafımız belli. Biz demokrasi tarafında olacağız. Hukukun üstünlüğünün tarafı olacağız ve özgürlükleri daraltan değil, genişleten kim varsa, hangi ses o yönde haykırıyorsa, onun arkasında olacağız. Bize yakışan da budur. Bu dönemde aynen 12 Eylül gibi, 12 Mart gibi 20 yıl sonra belki eleştirilecek, tartışılacak. Bu dönemde kimin nerede durduğu çok önemlidir. Herkesin durduğu nokta önemlidir. Ben başında da söyledim, şahsen bu konuda suçu olanlar her kimse, hukuk çerçevesinde, yine hukukun içerisinde cezalarını alsınlar." diye konuştu. Öztürk Yılmaz, bundan sonra çıkacak Kanun Hükmünde Kararnamelere de (KHK) karşı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.