Oktay Mermer

Oktay Mermer

Biz vatan dedik hadi siz de vatan deyin…

Biz vatan dedik hadi siz de vatan deyin…

Vatan, bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak. Bir kimsenin yerleştiği yere de vatan denir. 

Peki Türk Milleti 15 Temmuz’da vatanına sahip çıktı mı?

Hem de canını ortaya koyarak, tankların önüne göğsüne siper ederek, kendine çevrilen silahın üstüne yürüyerek vatanına sahip çıktı.

241 şehit, yüzlerce gazimiz, 3000 civarında yaralımız ve engelli durumuna düşen, binlerce kahraman vatandaşımız,  sadece ve sadece namusu şerefi için tek gaye adına her şeyi vatan için yaptı.

Siyasi görüşleri, etnik yapıları, dini inançları, Türkü, Kürtü, Çerkezi, Lazı, Gürcüsü, Abazası, Arnavudu, Boşnağı, Romanı ile herkes vatan için sokaklara çıktı.

Şimdi gelelim ülkelerini terk edip mülteci olarak ülkemize gelen, sefil hayatı yaşayan, sadece karınlarını doyurmak için ayakta durmaya çalışan, her sokak başında, her trafik ışığında karşımıza çıkan, her marketin önünde içinizi sızlatan, ATM makinalarının önünde nöbet tutan, lokantaların bahçelerinde masanıza gelip el açan Suriyelilere diyorum ki.

15 Temmuz size ders olmadı mı?

15 Temmuz size vatan duygusunu öğretmedi mi?

15 Temmuz, vatan için ölümün şehitlik mertebesi olduğunu, şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yüce olduğunu size hatırlatmadı mı?

Mehmetçik, Suriye’de 50 km. içeri kadar 100 km. de sınır boyunca ilerledi ve Daeş belasından topraklarınızı temizledi.

Halada püskürtmeye devam ediyor, bu püskürtmeye siz de katılın, siz de vatanınıza artık geri dönün, siz de vatanınız için şehit olun diyorum.

Sizin vatanınız Suriye toprakları, sizin eviniz, barkınız, araziniz, ekmeğiniz her şeyiniz orada.

Kamplarda, sokaklarda başka topraklarda sürüneceğinize, her gün öleceğinize, 1 gün ölürsünüz ama adam gibi vatan için ölürsünüz. Sizi vatanınızı savunmaya topraklarınıza sahip çıkmaya davet ediyorum.

Diğer taraftan AB’nin avutmalarını hatırlayalım.

AB ülkelerince, 1 yıl önce Türkiye'ye mülteciler için verilmesi söz verilen 3 milyar Euro yardımın sadece 187 milyon Euro'su Türkiye'ye ulaştı. Gerisi avutmaca.

Yunanistan’a botlar ile kaçan mültecilere engel olduk. Onlar ne yaptı? 15 Temmuz’da 8 darbeci haini sorgulayacağım diye teslim etti mi? Etmedi.

Almanya gezi olaylarının baş aktörlüğünü yaptı mı? Yaptı.

Avrupa mülteciler ile ilgili sözünü tuttu mu? Tutmadı.

Kimse kusura bakmasın gemilere, uçaklara mültecileri bindirir birazda siz bakın deriz.

15 Temmuz sonrasında TSK’da Emniyet’te büyük temizlik yapıldı, bakın Güneydoğu’daki operasyonlarda 1.5 ayda 300 PKK’lı öldürüldü. Kürt halkı devletine hükümetine güven geldi yine eskisi gibi bayrağına vatanına sahip çıktı.

Darbeci hainler bu mültecileri sınırdan içeri alırken, hırlısını da, hırsızını da içeri aldı, silahlısını da DAEŞlisine de göz yumdu.

Suriyeli mültecileri ÖSO ile birlikte vatanları için savaşmaya,  vatanlarına geri dönmeye davet ediyorum.

Sizler Müslümansınız, şehitlik mertebesini tekrar hatırlatalım mı?

Şehitlik, İslâm'da en büyük mertebedir.

Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir.

Ahirette en büyük rütbenin Peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin üzerlerinde bulunan kul hakkından başka bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir.

Ayet-i Kerîme'de şehitlerle ilgili şöyle buyrulur: "Sakın Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanma! Doğrusu onlar Rableri katında diridirler ve Cennet meyvelerinden rızıklandırılırlar. Onlar Allah'ın kendilerine verdiği ihsandan (şehitlik rütbesinden) dolayı neşeli haldedirler." (Âl-i İmrân, 169-170).

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR