“Bize yer tahsis edilsin”

“Bize yer tahsis edilsin”
Sosyal paylaşım sitesinde örgütlenerek bir araya gelen modifiye tutkunları sık sık kesilen trafik cezalarına tepki gösterdi

Konya’da sosyal paylaşım siteleri sayesinde örgütlenen modifiye tutkunları, bir araya geldikleri buluşmada kendilerine yönelik kesilen trafik cezalarına tepki gösterdi.

Bir sosyal paylaşım sitesinde Modifiye Class ismiyle örgütlenen grup, merkez Meram ilçesi Akyokuş mevkiinde bir araya geldi. Yaklaşık 100 aracın katıldığı buluşmada sürücüler, çeşitli aksesuarlarla modifiye ettikleri araçlarını sergiledi.

Modifiye Class Yöneticisi Bahadır Arslan, amaçlarının modifiye tutkunlarını bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak ve aynı zamanda son zamanlarda araçlara kesilen anlamsız cezalar için toplandıklarını söyledi. Ufak heveslerinin olduğunu ve hala bu hevesin peşinde gittiklerini belirten Bahadır Arslan, “Soğuk, güneş, yağmur fark etmez. Bizim için ortam, güzellik olsun. Biz burada serserilik ya da aykırılık yapalım peşinde değiliz. Bu gençler bu vatanın ve toprağın gençleri, ufak şeylerden mutluluk duyan insanlar” dedi.

"YER TAHSİS EDİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Genellikle sanal alemde tarih ve yer belirleyip buluştuklarını dile getiren Arslan, “Büyüklerimizden bize bir yer tahsis edilmesini istiyorum. Biz değil bize benzer ve bu tarz şeylerin sevgisini besleyen gençlerin orada aktivitelerini yerine getirmelerini istiyoruz. Madem ki birilerine rahatsızlık veriyorsa şehir içinde, sanayide, orada burada... Bir pist gibi ufak bir yerde gitsin orada artık enerjisini mi atar, adrenalini yaşar, ne yaparsa yapsın. Orada da kimseye zararı olmadan çeksin gitsin, yeniden haftasına başlasın. O insanda tekrar hafta sonu oraya gideceğim diye hevesle iple çeksin. Herkesin bir sevgisi vardır. Bazı insanlar kahveye gider, sabahtan akşama kadar oturur. Bu insanlar da araba seviyorlar. Arabayla yan vermeyi, sıfır çizmeyi seviyorlar. Bir yer tahsis edilsin arabasını orada yakar mı, arabasını kırar mı, ne yaparsa yapsın” diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE SORUN KESİNLİKLE MODİFİYEDE DEĞİL"

Konya’da polislerin kestiği cezaların çok sıkıntı arz eden bir durum olduğunu söyleyen modifiye tutkunu Fatih Lamcı ise, “Başka şehirlerin ortalamasına bakıldığı anda hakikaten Konya’da ceza ortalaması çok ciddi yüksek seviyede. Bunun da emniyet müdürlüğü tarafından kaynaklandığını düşünüyorum. Türkiye’de sorun kesinlikle modifiyede değil. Bilhassa Konya’da bu noktada çok ciddi bir sıkıntı arz ediyor. Bir de fahri trafik müfettişi adı altında bir şey çıkarmışlar. Adamlar olur olmaz her önüne gelene cezayı yazıyorlar” dedi.

Konuşmaların ardından modifiye tutkunları, toplu halde hareket ederek korna çalıp araçlarını sergiledi.

Öte yandan, modifiye tutkunlarının dağılması sırasında arka plakası camda olan bir modifiye tutkunu sürücü, trafik polisi tarafından durduruldu. Evrak kontrolü yapılan sürücü, plakasını yerine monte ettikten sonra, polis tarafından araç plakası ve ismi not edildikten sonra cezai işlem uygulanmadan gönderildi.

Arabasının plakasının düştüğü için durdurulduğunu söyleyen sürücü, “Plaka arkadaydı, camdan gözüküyordu. Uyardılar sadece. Plakayı falan aldılar. Bazen arkadan ceza yazıyorlar. Ceza ödemekten bıktık” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum