'Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar yerli değil'

'Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar yerli değil'
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar." dedi

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz." dedi.

Yıldırım, Ağrı Stadyumu'nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, ramazan ayının 15. iftarını Ağrılı hemşehrileriyle yapacaklarını belirterek, Ağrılılara bereket sofrasında kendilerini kabul ettikleri, ekmeklerini paylaştıkları için teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin nereden nereye geldiğine en güzel örneklerden biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'de yapılanları anlamayanlara en güzel cevabı Şimşek'in hem Kürtçe hem de Türkçe olarak verdiğini söyledi.

Ağrı'nın kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu ve dedelerinin önce Ağrı'ya yerleştiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'nin kutlu yürüyüşe başladığı dönemde de kendisinin Ağrı'da görevlendirildiğini aktardı.

Yıldırım, destekleri için Ağrılılara teşekkür ederek, "Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar 'Böleceğiz' dedi, siz 'tek Türkiye' dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 15 yıl önce bu dava, kutlu yürüyüş için yola çıktığında partinin başında kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hatırlatan Yıldırım, onun liderliğinde Türkiye'nin her bir köşesine hizmetler götürdüklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Ağrılılara Erdoğan'ın da selamını getirdiğini belirtti.

Yola çıkarken "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediklerini anımsatan Yıldırım, ülkenin hiçbir yerini ücra köşesi olarak görmediklerini belirterek, "Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir, hepiniz birinci sınıf vatandaşsınız, ister Türkçe konuşun, ister Kürtçe konuşun fark etmez." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında sesinin kısılması üzerine Binali Yıldırım, "Ses su koyuverdi." diye espiri yaptı.

Ülkenin her yerine aynı fırsatı, imkanları sunduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, Mehmet Şimşek'i örnek gösterdi. Köyden çıkan bir çocuğun bugün ülkenin ekonomisini yönettiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Türkiye, bu Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz."

Türkiye'yi adaletle, demokrasiyle, hukuk devleti ile kalkındırdıklarını söyleyen Yıldırım, 14 yılda Türkiye'nin bütün şehirlerini, bütün bölgelerini ayağa kaldırdıklarını, bölgeler arasında ayrımcılığa son verdiklerini, doğu ile batı arasındaki adaleti sağladıklarını aktardı.

Yıldırım, barışı yurdun her köşesinde hakim kılacaklarını kaydetti.

-"Yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz"


Ayrımcılığa son vererek Türkiye'nin yollarını açtıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Şunu herkes bilmelidir, yolları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ekmeğimizi böleriz milleti böldürtmeyiz" diye konuştu.

Bütün vatandaşların hastaneye, üniversite hastanelerine gidip muayene olabildiğine dikkati çeken Yıldırım, her şehirde üniversite olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım her vatandaşının sesine kulak verdiklerini belirterek, "Devlet ve vatandaş arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdık" ifadesini kullandı.

"Türkiye'nin daha çok büyümesi, gelişmesi, adalete kavuşması, demokratikleşmesi için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ediyoruz" diyen Yıldırım, yurdun bütün illeri, ilçeleri, köyleriyle kalkındığını, geliştiğini bildirdi.

Ağrı'ya yapılan yatırımlara ilişkin de bilgi veren Başbakan Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde kente 9 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

Şehirde son 14 yılda 4 bine yakın derslik yapıldığını belirten Yıldırım, "Onun için Ağrı'da sınıfta 27 öğrenci var, onun için Ağrı TEOG'tan birinci çıkarıyor" diye konuştu. TEOG'ta soruların tamamını cevaplandırarak tam puan alan Marya Polat'ı işaret eden Başbakan Yıldırım, "İşte gururunuz, Ağrı'nın gururu. Ağrı terörle değil başarıyla anılmalı" dedi.

Ağrı'da, Ahmed-i Hani'nin torunlarına yakışan bir havalimanını açtıklarını dile getiren Yıldırım, Ahmed-i Hani Havalimanı'nın yılda 212 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi. Yıldırım, bu sayının 2002'de sadece 8 bin olduğuna dikkati çekerek, "Boşuna 'Hava yolu halkın yolu olacak' demedik. Lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diye konuştu.

Yıldırım, "Biz söz verdik bu bölgeyi Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır serhat illerimizi doğunun parlayan yıldızı yapacağız, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Özellikle Ağrı’yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız, burada sözünü veriyorum. Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

-Vatandaşlarla iftar yaptı


Başbakan Yıldırım, Ağrı Stadyumu'ndaki programda önce yaklaşık 50 milyon lira değerindeki 18 tesisin açılış törenini yaptı, ardından vatandaşlarla iftar programına katıldı.

Yıldırım'ın masasında gazi ve şehit aileleri ile TEOG sınavında 120 sorunun tamamını cevaplayarak tam puan alan Diyadin ilçesindeki Mehmet Melik Özmen Ortaokulu öğrencisi Marya Polat oturdu. Başbakan Yıldırım, öğrenci ve ailelerle yakından ilgilendi.

Açılış sırasında Marya Polat'ı yanına çağıran Başkan Yıldırım, Polat'ın öğrenim masraflarını üstlenen iş adamı İbrahim Çeçen'in aynı zamanda Polat’a iş imkanı sağlayacağını belirtti. Yıldırım, açılışı Mayra Polat ve beraberindekilerle gerçekleştirdi.

Türk bayraklarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının asıldığı stadyumda, "Sayın Başbakanımız babaocağına hoşgeldiniz", "Senin meselen memleket meselesi" yazılı pankartlar yer aldı.

Programa Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Mehdi Eker, Yasin Aktay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.