Bizi demokrasiden asla alıkoyamayacaksınız

Bizi demokrasiden asla alıkoyamayacaksınız
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, "Ne yaparsanız yapın, bizi demokrasiden, hukuktan ve bütün Türkiye'yi özgürlüklere kavuşturacak sisteme ulaştırmaktan asla alıkoyamayacaksınız." dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, toplantı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının CHP MYK'da değerlendirildiğini belirterek, "CHP'nin takınacağı tavır, dün Sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi çok net ve kararlı olacaktır." dedi.

"Mücadeleyi devam ettireceğiz"
Vatandaşın suça azmettirildiğini savunan Böke, şunları kaydetti:

İşte bizim karşı çıktığımız ve işte demokrasi uğruna mücadele verdiğimiz sistem bu sistem. Ne yaparsanız yapın, nereye kaçarsanız kaçın, hangi provokasyonu yaparsanız yapın. Bizi demokrasiden, hukuktan ve bütün Türkiye'yi özgürlüklere kavuşturacak sisteme ulaştırmaktan asla alıkoyamayacaksınız. Bizler hukukun ve demokrasinin bize izin verdiği her zemini kullanarak bu mücadeleyi kazanacağız ve son güne kadar da bu mücadeleyi aynı cesur yüreklilikle devam ettireceğiz."

Suçluların kendi suçlarını örtmek için yeni suç çetelerini sokaklara saldığını iddia eden Böke, CHP'nin bu ülkenin sağduyusuna sonsuz güven duyduğunu dile getirdi.

"Partimizin mücadele gücü artmıştır"
"Kılıçdaroğlu'na yapılan mermili protestoyla ilgili nasıl bir tavır alacaksınız? Somut bir karar var mı?" sorusuna, Böke, "CHP'nin 93 yıllık bir tarihi var, bunun ötesinde herhangi bir somutluğu ifade etme yükümlülüğü olmadığını düşünüyoruz. CHP Türkiye'ye demokrasiyi getirmiş, Türkiye'de demokrasiyi yeşertip daha da pekiştirecek bütün mücadeleleri vermiş olan aktördür. Bundan sonra da 93 yıllık tarihinde gösterdiği netlik ve kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyoruz." yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.