Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bizim Başbakan, Zermeram, DSİ’nin üst yönetimi ve Konya Polisi….

Bizim Başbakan, Zermeram, DSİ’nin üst yönetimi ve Konya Polisi….

 

Dün şehir olarak Sayın Başbakanımızı ağırlamanın gururu içerisindeydik. Ne olur şu yorumumuzu siyasi ya da yanlış yorumlamayın “Bu şehrin bir Başbakanı olsun da ne olursa olsun”…

Evet Konya ve Konyalılar olarak her alanda olduğu gibi bizlerin hayalleri ve beklentileri çok yüksek. Ama o ilk günden bu yana hala aynı yerde dilimiz döndükçe yalvarıyoruz “Konya olarak gelin tek yumruk olalım Davutların Ahmet’e sahip çıkalım. Ama lafta değil özde sahip çıkalım. Görüntü ile değil yürekle sahip çıkalım. Şovla değil icraatla sahip çıkalım”…

Belki trafikte sıkıntı çektik, belki bazı kurumlardaki çalışmalar yavaşladı ama bu ülkenin 2 numarası üstelik de Konyalı bir isim şehrimizde idi. Bir Cumhurbaşkanı’nın bir Başbakan’ın bir şehre gelmesi ile o şehrin neler kazandığı bazen yazılamaz, konuşulamaz da ama zaman, o ziyaretin neler kazandırdığı çok net gösterir.

Hele devletin zirve isimleri o şehrin insanı ise.

Başbakan ile Konya’ya gelen muhterem eşleri Sare Hanım’ın bu şehirde şöyle bir dolaşması en başta Hastanelerimizi sağdan sola yatırıyor. Allah sizi inandırsın bu işler görülmeyen çok önemli işler.

Mesela benim gönlümden geçen “Ne olur yani Sayın Başbakan ayda bir Meram’da yatsa. Beş saat yöneticileri tek tek odasına alsa dinlese, sabah kahvaltıdan sonra yine şehir ile hemhal olsa, basın mensuplarını dinlese. Baksın o zaman daha neler olur neler… “

Neyse bu günlere de şükür. İnşallah bu günleri aramayız. Ama elimizdeki nimeti de kaybetmeden daha çoook şeyler yapmalıyız.

Zülfü yâre dokunacak diye yazmıyoruz. Bir Konyalı bakan yer değiştiriyor, o bakanlıkta ki ve o bakanlığa bağlı kurumlarda ki tüm Konyalıların kelleleri gidiyor. Herkes çil yavrusu gibi dağılıyor. Aynı partinin bakanları oldukları halde (!). Hem de Başbakan Konyalı olduğu halde.

O zaman şehir insanı olarak akıllı olup doğru durmalıyız. Elde avuçta varken kendi insanımızın kıymetini bilmeliyiz.

İTTİFAK’I VE SEHA YAPI’YI YÜREKTEN KUTLUYORUM

Seha Yapı’nın Zermeram Projesini Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz Bey aylar öncesinden “Konuşulmamak, yazılmamak şartı” ile anlatıp gösterdiği zaman şehir için Meram için nasıl heyecanlanmıştım. Günlerce seyrettiklerimin etkisinde kalmış gündüz gözüm açık iken hayaller kurmuştum. Konya’nın kör bir noktasında 5 bin kişilik modern, uçuk, nehirli, akarsulu, göllü bir yeni şehir kuruluyordu.

Dün bu heyecana bir kez daha ortak olduk. İttifak Holding’in tüm ilgili yöneticilerini dün bir kez daha yürekten kutladık. Gerçi Mehmet Ali abimizi göremedik ama vekilleri örnek bir ev sahipliği yaptı.

Dün şehrimiz adına iki şeye daha sevindim.

Bir; İTTTİFAK bünyesindeki tam 4 bin kişiye ekmek iş, aş, veriyormuş. Helal olsun size. Allah sizden razı olsun.

İki, İTTİFAK yani SEHA YAPI yaz aylarında da İstanbul’da bin 500 konutluk dev bir projeye daha başlıyormuş. İşiniz gücünüz rast gitsin.     

DSİ DENİLDİĞİ ZAMAN İÇİM AÇILIYOR

Yarım asrı aşan bir süredir DSİ ile uzaktan yakından iğne ucu kadar bir işim olmaz. Ancak yolum düşerse DSİ’nin bir önünden bir de arkasından geçerim. Maçlar Atatürk Stadı’nda oynanırken de yanından yıllarca maç kuyruğuna girerdim.

Ama dün Konyalı Genel Müdürümüz Ali Rıza Diniz Bey, Konya’da yıllarca görev yapmış dost Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun Başbakanımızın da katıldığı programa ev sahipliği yapıyorlardı. Artık DSİ bizim gibi bir şey oldu.  

KONYA POLİSİ YİNE SINIFINI GEÇTİ        

Buraya kadar her şey güzeldi. Başbakan’ı ağırlamak kadar güzel bir şey olmaz dedik ve inandığımız için dedik. Yalnız burada tabii yırtılan deli Bekir’in yakası idi. Konya polisi günlerdir istihbaratından KOM’una, asayişinden trafiğine tüm birimleri ile en üst düzeyde alarmda idi. Terör ile iç ve dış alçakların kukla piyon vatan hainlerinin böylesine tehdit unsuru olduğu bu günlerde Konya polisi günlerdir mükemmel bir imtihan veriyor. Biz de Başmüdüründen müdürlerine, komiserlerinden memurlarına tüm polislerimize şehir adına teşekkür ediyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar anlamadıklarına daha çok inanırlarmış

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kerkük Caddesinde lüks otomobildeki bayanlar yedikleri muz kabuklarını camdan dışarıya atmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR