Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Bizim Dilencilerimiz Bize Yeter!

Bizim Dilencilerimiz Bize Yeter!

Anımsıyorum da Suriyelilerin ülkelerindeki savaştan kaçarak şehrimize gelmeye başladığı günlerde en gözde mekanları otogar çevresi olmuştu. O çevredeki vatandaşlar sokaklarda gezemez hale gelmişti.

O dönemde yapılan çalışmalarla otogar çevresindeki Suriyeliler şehrimizden taşınarak Güneydoğu’daki mülteci kamplarına götürülmüştü.

Vatandaş da eşiyle dostuyla o çevrede tekrar dolaşabilmeye başlamıştı.

Ancak şu mübarek Ramazan ayında otogar çevresi yine coşmuş durumda. Özellikle iftara yakın vakitte insanların dini duygularını kullanan dilenciler çoğaldı.

Adım attığınız yer dilenci maalesef.

İnanmayan gidip otogar çevresindeki parklara bakabilir.

Bizim dilencilerimiz bize yetiyor da artıyor bile. Yabancı uyruklu vatandaşlar yolunuzu keserek para istiyorlar. Parayı yemek için istiyorlarsa hemen otogarın yanında iftar çadırları kuruluyor. Derneklerde orada ama yok illa para istiyorlar.

Artık yolda yürürken bana doğru yönelen insanlardan, “Bir bakar mısın gardaşım” diyen adamlardan bunaldım.

İnanır mısınız bu işi artık meslek haline getirmiş insanlar yüzünden, yardım duygumuzu insanlığımızı kaybetmeye başladık.

Belki de başka bir zamanda karşımıza gelen ve içlerinde o esnada gerçekten müşkül durumda olanlar var. Ama sağ olsun bu işi meslek haline getirip bizleri bıktıranlar yüzünden o insanlara artık inan(a)mıyoruz!

***

ÇALIŞMALAR BİTSEYDİ KAZA OLUR MUYDU?

Şöyle olsaydı, böyle olsaydı diyerek, bir can gittikten sonra bu kelimelerin manasız geldiğini biliyorum ama insan da düşünmeden edemiyor.

Hafta başında gece geç saatte Kunduracılar tramvay durağında meydana gelen kazada bir vatandaşımız hayatını kaybetti.

Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine de başsağlığı diliyorum.

Vatman arkadaşlarla dışarıda denk geldikçe kısa süreli sohbetler yaparım. Bu sohbetlerde konuştuğumuz konuların başında tramvay kazaları gelir.

Hiç kimse tabi ki kaza olsun istemez. Vatmanlar kazaların olmaması için ellerinden geldiği kadar dikkat ettiklerini söylüyorlar. Bunun psikolojik travması, cezası, yitip giden hayatlar, sönen ocaklar vs. var.

Yıllardır da tramvay yolunun iki taraflı kapatılması gerektiğini dile getiriyorlardı. Şu anda da çalışmalar bildiğiniz gibi sürüyor.

Özellikle belirtmek istiyorum; hiç kimseye bir suç yükleme niyetim yok ama insanın aklına geliyor işte. Bu tramvay yolu kaldırım düzenleme çalışması çoktan bitirilmiş olsaydı o vatandaşımız hayatını kaybetmeyebilir miydi?

Dedim ya aklıma sadece bu soru takılıyor.

Bu arada tramvay yolu kaldırım düzenleme çalışmasının ihalesi Sanayi durağına kadar. Oradan ötesi şimdilik kalacak.

Haftaya görüşmek dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR