Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bizim göbekler niye yolun içinde?

Bizim göbekler niye yolun içinde?

Allah’a şükürler olsun ki her günümüzde, her dakikamızda, her yaptığımız doğru ya da yanlış işte yeni bir imtihandan geçtiğimizin bilincindeyiz.

Mesela yanlış anlaşmasın ama 365 gün resmi tatil, özel tatil, keyfi tatil demeksizin Allah sağlık sıhhat ve yazma şansı verdikçe Türkiye’de 365 gün yerel yazı yazan tek gazeteci olarak birileri tarafından başarılı gösteriliyoruz ya da öyle görülüyoruz.

Bunun karşılığında bizde her yerde her zaman yüksek sesle “biz bu işi okurumuzun, sevenlerimizin ve de bize güvenenlerin sayesinde yapıyoruz. Değilse bizde bir şey yok” diye açıkça söylüyoruz. Yani marifet bizde değil.

İşte yine şehir ile sevdalı üstelik de yıllardır çok güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun, ya da şöyle diyelim “bu şehirde üç oda sayın desek mutlaka içerisinde kendine yer bulan” bir odanın yıllardır yöneticisi olan bir işadamımız şehirle ilgili olarak bir konuya öylesine dolmuş duruma öylesine içerlemiş ki önce bize telefon etti. Durumu aktardı. Anlamadık.

Sonra fotoğraflar çekti gönderdi.

foto-1-099.jpgfoto-2-094.jpg

Yine anlamadık.

Bu kez ne demek istediğinin krokisini çizdi.

foto-3-050.jpg

Ve ardından da benim gibi kaz kafalının anlayabilmesi için altına şunları yazıyordu. “Abi bu göbekler her ne hikmetse yolun içinde kalıyor. Sol taraf direkt geçer, sağ taraf manevra yaparak karşıya geçer. Mesela burası Ahmet Hamdi Göğüş Caddesi.

Abi Araplar Yolu’ndan Çevre Yolu’na çıkarken köşesinde yem fabrikası var. Kontv’nin arkasından paralel gelen yol. Abi inan bu yolu bir kullan. Güler misin ağlar mısın?

Çizimim de fena değildir hani. Derdimizi anlatabildim mi?”

………….

En nihayetinde anlayabildik.

Ama benim hala anlayamadığım bir konu daha var.

Şehrin neresinde olursa olsun. İster yeni isterse eskisi olsun. Bizim şu göbekleri anlayıp da bize gerçek anlamda anlatacak bir baba yiğit var mı?

Dümdüz Konya Ovası’nda bu kadar büyük ve geniş göbekler neyi önlüyor?

Yoksa arazi bu kadar bol diye mi büyük göbek sevdalısıyız.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar çocukken daha mutludur, çünkü oldukları gibi davranıyorlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     

Şato Form kavşağında sabah ve akşam trafiğin yoğun olduğu saatlerde bile bile yolun sağına park etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR