"Bizim Havalarımız" Konseri

"Bizim Havalarımız" Konseri
İSTANBUL (AA) - Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda düzenlenen "Bizim Havalarımız" adlı konser serisinin ilkinde bahar şarkıları seslendirildi. "Türkülerimiz...

İSTANBUL (AA) - Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda düzenlenen "Bizim Havalarımız" adlı konser serisinin ilkinde bahar şarkıları seslendirildi.

"Türkülerimiz ve Danslarımızla Bahara Merhaba" temasıyla gerçekleşen konserin, koro ve orkestra şefliğini Zafer Gündoğdu üstlendi.

Şef Gündoğdu, konser öncesi yaptığı konuşmada, baharın, dostluğun, sevginin, bereketin kardeşliğin, barışın ve yeniden doğuşun yaşandığı mevsim olduğunu belirterek, "Canlıya ve insana dair ne varsa, yeniden hayat bulduğu bu güzel mevsimin bu güzel akşamında hepinizi sevgiyle selamlıyorum." dedi.

Umudun, yeniden başlangıç anlamını da taşıyan bahara çok yakıştığını söyleyen Gündoğdu, baharın bir diğer isminin de umut olduğunu ve gecede umuda dair şarkılar dinleneceğini belirtti.

Ayfer Vardar, Deniz Toprak, Ender Balkır ve Çimen Yalçın'ın solist olarak katıldığı konserde, "Ayrılamam Gül Yüzlü Yardan", "Gelmiş Bahar", "Çiçekler Ekiliyor", "Esti Bahar Yeli", "Bahar Gelende Mende", "Bizim Ele Bahar Gelir", "Çiğdem Der ki" ve "Sinemde Bir Tutuşmuş" gibi eserler seslendirildi.

Gecede ayrıca Trakya, Roman, Van ve Bitlis'ten halk oyunları da sahnelendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.