Mustafa Kömürcü

Mustafa Kömürcü

Bizim sorunumuz ne?

Bizim sorunumuz ne?

Şeb-i Arus haftasını kazasız belasız tamamladık çok şükür… Şehrimize gelen yerli yabancı turistleri ne kadar iyi ağırlayabildik orası tartışma konusu.

Bizler vatandaşın derdini tasasını sıkıntısını dile getirmek için bu mesleği seçtik! Havaların soğuması ile birlikte okuyucularımızdan tarafımıza gelen şikayetlerin çoğunluğunu hava kirliliği ve kaldırım işgalleri alıyor. Sigara yasağı nedeni ile Gedavet Parkı olarak bilinen yaya yürüyüş yolunda bulunan cafe ve eğlence yerleri masaları ile sandalyelerini kaldırımlara koyarak vatandaşa hizmet veriyor. Hizmet güzel. Vatandaş sigarasını bu bölümlerde içebiliyor ancak genel olarak bakıldığında kaldırımların da kiralanabilmesi ve yayaların yolunun işgal edilmesi bir sorun olarak öne çıkıyor.

foto-1-030.jpg

Hani Bedesten’de esnafın mallarını çıkardıkları 4 metrekarelik alan sorun olmuş ve kaldırılmıştı ya işte Gedavet Parkı’ndaki durum da bu! Ben üzerime düşeni yaptım ve buradaki sorunu yetkililerin görmesi ve çare bulması için dile getirdim. İşin gerisi yetkililere kalmış…

KAĞIT TOPLAYICILARININ YENİ YÖNTEMİ

Bildiğiniz gibi merkez ilçe belediyelerimiz çöp konteynırlarını kaldırarak yeraltına yerleştirdi. Bizler için son derece önemli olan bu uygulama sonrası çöpler tek bir kişi tarafından toplanabiliyor. Eskisine oranla da daha hijyenikler! Bu durum geçimini çöplerden kağıt toplayıp satan vatandaşın pek işine gelmemiş anlaşılan. Bir çoğumuz şahit olmuşuzdur o derin yeraltı çöplerinin içine girip çıkan insanlara. Hiç içeride kalırım korkusu yaşamadan adam ya da çocuk içeriye girip işine yarar ne varsa kamyonetine, arabasına artık ne ile taşıyorsa yükleyip götürüyor. Ancak onlarda yeni bir yöntem bularak plastik kapağı söküp daha rahat girip çıkmaya başlamışlar alaşılan!

foto-2-033.jpg

Hiç kimsenin ekmeğinde gözüm yok ancak ekmeğini kazanırken fotoğrafta görüldüğü gibi ortalığı dağıtıyorsa, konteynırın plastik kapağını yerinden söküyor ise ortada bir sorun vardır derim. Eğer kimse bu toplama işine karışmıyorsa bu demek değildir ki sen istediğin gibi ortalığı dağıtabilesin. Paranı kazanmak için kağıdını çöpünü topla, ancak küfreder gibi her yeri dağıtma be kardeşim!

BİR İŞİ DE DÜZGÜN YAPALIM!

Yer altı çöp konteynırının bulunduğu sokakta biraz daha dolaştıktan sonra gözüme KOSKİ’nin kanalizasyon kapağı dikkatimi çekti. Tam olarak araç trafiğinin ortasında yer alan kapak yaklaşık 15 cm yüksekte yapılmış. Aracınızla bu yolu bilmezseniz ciddi hasar ve kazalara yol açabilir. Kapağın etrafında ise göçükler oluşmuş.

foto-3-017.jpg

İnternette gezinirken yabancı bir ülkede kanalizasyon kapağı değişimi/tamiri videosuna denk gelmiştim. Bırak kardeşim bu yabancı hayranlığını diyebilirsiniz ancak üzülerek söylüyorum ki bizim bu tür işleri tastamam yapmama gibi bir kötü alışkanlığımız var. Niyeyse artık! Adamlar muazzam bir şekilde değişim yapıyorlar. Benim anlamadığım paramız mı çok, aşırı bir zenginliğimiz mi var da söküp söküp yeniden yapıyoruz? Bu konu hakkında daha çok şey yazılır da yerimiz bize bu kadar izin verir bu haftalık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Kömürcü Arşivi
SON YAZILAR