Blackrock’tan “Brexit” uyarısı

Blackrock’tan “Brexit” uyarısı
Blackrock Başkan Yardımcısı Hildebrand:-“İngiltere’nin AB’den çıkmasının büyümeyi ve yatırımları azaltacağını, daha yüksek işsizliğe ve enflasyona neden olacağını düşünüyoruz”

LONDRA (AA) - Dünyanın en büyük varlık yönetim firması Blackrock, İngiltere’nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkması halinde ülkenin finans sektörünün olumsuz yönde etkilenebileceği uyarısında bulundu.

Yaklaşık 4,6 trilyon dolarlık varlığı yöneten Blackrock tarafından hazırlanan rapora göre İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılması (Brexit) ülkenin finans sektörünün daralmasına neden olabilir.

Raporda Brexit’in gerçekleşmesinin İngiltere’nin bütçe ve cari açık verilerini olumsuz yönde etkilenebileceği, sterlinin baskılanabileceği ve uluslararası kredi derecelendirme şirketlerinin ülkenin kredi notunu aşağı çekebileceği kaydedildi.

Raporda değerlendirmelerine yer verilen Blackrock Başkan Yardımcısı Philipp Hildebrand, "İngiltere’nin AB’den çıkmasının büyümeyi ve yatırımları azaltacağını, daha yüksek işsizliğe ve enflasyona neden olacağını düşünüyoruz. Bizce bu etkileri yatıştırabilecek unsurlar ise belirsiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.