BlueHDi motor ailesi 1 milyon adede ulaştı

BlueHDi motor ailesi 1 milyon adede ulaştı
İSTANBUL (AA) - PSA Grubu'nun Fransa'nın Mosel bölgesinde yer alan Tremery Fabrikası’nda ürettiği ve SCR teknolojisi de dahil modern teknolojinin bütün...

İSTANBUL (AA) - PSA Grubu'nun Fransa'nın Mosel bölgesinde yer alan Tremery Fabrikası’nda ürettiği ve SCR teknolojisi de dahil modern teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanarak Euro6 egzoz emisyon normunu karşılayan BlueHDi motor ailesi 1 milyon adede ulaştı.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, PSA Grup, Tremery Fabrikası'nda 100 HP ile 120 HP güç alternatiflerine sahip 1,6 litre ve 150 HP ile 180 HP güç alternatiflerine sahip 2,0 litre olmak üzere iki farklı hacimde BlueHDi turbo dizel motor üretiyor. Euro6 egzoz emisyon normunun devreye alındığı Eylül 2014 tarihinden çok daha önce, Eylül 2013 tarihinden itibaren PSA Grubu'nun üretim programında yer alan BlueHDi motor ailesi tüm Peugeot, Citroen ve DS markalarında kullanılıyor.

Euro6 egzoz emisyon normunu yerine getiren BlueHDi motor, dizel motorların çevreyi kirleten emisyonlarını önleyen bir dizi modern teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Emisyonu düşürmek üzere oksidasyon katalizörü, yoğunluk ve miktar bakımından partikülleri ortadan kaldıran katkılı partikül filtresi ve motordan gelen azot oksit (NOx) miktarını önemli oranda düşürmek üzere partikül filtresinin önüne konumlandırılan SCR (Selective Catalytic Reduction) olmak üzere üç adet kontrol mekanizması egzoz sistemine entegre edilmiş durumda. Son derece geliştirilmiş olan BlueHDi teknolojisi bünyesinde, PSA Grubu tarafından alınan 100 kadar patent barındırıyor.

PSA Grubu'nun Tremery Fabrikası 5 bin adedi 1,6 litre ve 2 bin adedi 2,0 litre olmak üzere günde 7 bin dizel motor üretiyor. Tesis Eylül 2013’ten bu yana 185 bin adet 2,0 litre ve 2014 yılından bu yana 815 bin adet 1,6 litre olmak üzere toplam 1 milyon adet dizel motor üretimi gerçekleştirdi.

PSA Grubu Aktarma Organları ve Şasi Mühendisliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Chapelle, "PSA Grubu olarak, 2000 yılında partikül filtresini üretim programına alarak bu konuda öncü olduk. Ayrıca SCR teknolojisini tüm ürün gamında kullanan ilk otomobil üreticisiyiz. Otomotiv sektörünün en etkin emisyon düşürtme çözümlerini barındıran BlueHDi motorların, 1 milyon adetlik üretim başarısı PSA Grubu olarak müşterilerimize sürdürülebilir ve çevreci mobilite çözümleri sunma taahhüdümüzün bir yansımasıdır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.