Bm 72. Genel Kurulu

Bm 72. Genel Kurulu
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, ilk kez BM Genel Kurulu'na hitap etti

TAŞKENT (AA) - Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, ülkesinin Birleşmiş Milletlerde (BM) reforma gidilmesinden yana olduğunu belirtti.

BM'nin 72. Genel Kurulu için New York'ta bulunan Mirziyoyev, göreve gelmesinden bu yana ilk defa Genel Kurul'a hitap etti.

Konuşmasında ülkesinin dış politikadaki öncelikleri ile bölgesel güvenlik ve iş birliği konularını ele alan Mirziyoyev, ülkesinin BM'de reforma gidilmesinden yana olduğunu ifade etti. Mirziyoyev, BM Güvenlik Konseyinin günün taleplerine uygun olarak genişletilmesi gerektiğini dile getirdi.

Özbekistan'ın, karşılıklı diyalog, yapıcı iş birliği ve iyi komşuluk ilişkilerini pekiştirmek istediğini belirten Mirziyoyev, Orta Asya ülkeleriyle tüm sorunların çözümünde uzlaşma temelinde iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Mirziyoyev, Afganistan'ın istikrara kavuşmasının bölgesel ve küresel güvenliğin temin edilmesinin önemli şartı olduğuna dikkat çekerek, ülkede barışın sağlanması için merkezi hükümet ile siyasi güçler arasında doğrudan diyaloğun sağlanması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında ülkesinde devam eden reformlardan da bahseden Mirziyoyev, çocuk işçiliği ve zorla çalıştırılmaya son verilmesi amacıyla etkin tedbirler alındığını, halkın şikayet ve sorunlarını dile getirmek amacıyla kurulan merkezlere şimdiye kadar 1 milyondan fazla başvurunun yapıldığını söyledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.