Bm Batı Sahra Özel Temsilcisi Köhler Fas'ta

Bm Batı Sahra Özel Temsilcisi Köhler Fas'ta
Fas Kralı 6. Muhammed, Köhler ile bir araya geldi

RABAT (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed'in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Batı Sahra Özel Temsilcisi Horst Köhler ile bir araya geldiği bildirildi.

Fas Resmi Haber Ajansı'nın (MAP) haberine göre, Kraliyet Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Kral 6. Muhammed, bölgede resmi ziyaret gerçekleştiren BM Genel Sekreteri Batı Sahra Özel Temsilcisi Horst Köhler ile Rabat Kraliyet Sarayında bir araya geldi." ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ve Fas Kraliyet Müsteşarı Fuad Ali el-Himme'nin de hazır bulunduğu belirtilen açıklamada, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ayrıntılarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Ağustos ayında Özel Temsilci olarak atanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Köhler, BM tarafından desteklenen müzakereleri sürdürme çalışmaları kapsamında geçen pazartesiden itibaren bölgede taraflarla bir araya geliyor.

- Batı Sahra sorunu

Fas'ın 1975 yılında eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'yı topraklarına katmasının ardından Cezayir'in destek verdiği bağımsızlık yanlısı Polisario Cephesi ile Fas yönetimi arasında başlayan gerginlik devam ediyor.

Fas, bölgenin kendi egemenliğinde kalması gerektiğini savunurken, Polisario Cephesi, Batı Sahra'nın bağımsız devlet olduğunu ileri sürüyor.

Polisario Cephesi, 1991 yılında BM'nin ara buluculuğunda varılan ateşkes anlaşmasına kadar Fas güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadele yürütüyordu. Ateşkes anlaşmasından bu yana Batı Sahra'nın statüsüyle ilgili görüşmeler başarıya ulaşamadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.