BM Genel Sekreteri Ban, Irak'ta:

BM Genel Sekreteri Ban, Irak'ta:
"DAEŞ'in kaynağı, askeri yollara başvurarak değil halka yönelerek, radikalleştirmeye son vererek ve sorunun köküne inilerek kurutulabilir"

BAĞDAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terör örgütü DAEŞ'in sadece askeri yollarla yenilemeyeceğini söyledi.

Irak'ta resmi temaslarını sürdüren Ban, Irak Parlamentosunda yaptığı konuşmada, "DAEŞ'in kaynağı, askeri yollara başvurarak değil halka yönelerek, radikalleştirmeye son vererek ve sorunun köküne inilerek kurutulabilir" dedi.

Iraklı yetkililere, ulusal çıkarlar doğrultusunda bir vizyon geliştirme ve yargıda reform çağrısı yapan Ban, uluslararası camia ve BM'nin, DAEŞ'in kontrolünden kurtarılan bölgelerde istikrarın sağlanması ve göç edenlerin buralara dönmesiyle ilgili geliştirilen programın uygulanmasında kararlı olduğunu kaydetti.

Ban, komşu ülkeler ile uluslararası camiayı DAEŞ'le mücadelede Irak'a destek olmaya, Meclis üyelerini de yolsuzluk ve adam kayırmayla mücadeleye çağırdı.

BM Genel Sekreteri Ban, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni eşliğinde resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Bağdat'a gelmiş, Başbakan Haydar el-İbadi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile görüşmüştü.

Ban ve beraberindeki heyet, Bağdat'taki temaslarının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) geçmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.