BM Genel Sekreteri Ban, Lübnan'da

BM Genel Sekreteri Ban, Lübnan'da
Ban, Lübnan ordusuna uluslararası desteğin artırılması çağrısında bulundu

BEYRUT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan ziyareti çerçevesinde Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) birliklerini ziyaret etti.

Bir haftalık Ortadoğu turu çerçevesinde geldiği Lübnan'da, İsrail-Lübnan sınır bölgesinde görev yapan UNIFIL Genel Merkezini ziyaret eden Ban, UNIFIL Misyonu Başkanı Tümgeneral Luciano Portolano ile görüştü.

BM Genel Sekreteri Ban, burada yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2006 yılında aldığı 1701 numaralı kararın ardından Güney Lübnan'ın yaklaşık son kırk yıldaki en sakin dönemden geçtiğini söyledi.

Ban, "Güney Lübnan'da istikrarlı bir güvenlik ortamının hakimiyeti, tarafların saldırganlıkları durdurmaya olan bağlılığı ve Lübnan Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin güvenliğini sağlama becerisinin artırılması, bunlar UNIFIL kararının başarılı şekilde uygulanmasının ana unsurlarıdır." dedi.

Lübnan, İsrail ve UNIFIL'den oluşan üçlü forumu sürdürmenin taraflar arasındaki anlaşmazlıkları gidereceğini ve 1701 numaralı kararın tamamıyla uygulanmasını sağlayacağını dile getiren Ban, BMGK tarafından yakın zamanda belirtildiği gibi Lübnan ordusuna uluslararası desteğin artırılması çağrısı yaptı.

İsrail ile Lübnan arasında 2006 yılında patlak veren savaş sonrasında, BMGK'nın 1701 numaralı kararının ardından taraflar saldırılarını durdurmuştu. Söz konusu karar çerçevesinde, UNIFIL birliklerinin sayısının arttırılması ve görevinin genişletilmesi kararlaştırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.