BM Halep'te sivillerin durumundan 'derin endişe' duyuyor

BM Halep'te sivillerin durumundan 'derin endişe' duyuyor
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Suriye'nin Halep kentinde bombardıman ve çatışmalar nedeniyle 300 bin kişinin sıkıştığını, gelişmelerden "derin endişe" duyulduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye'nin Halep kentinde bombardımanlar ve ağır çatışmalar nedeniyle 300 bin kişinin sıkışıp kaldığını, gelişmelerden "derin endişe" duyulduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, yaptığı açıklamada, OCHA'nın, Halep'in doğusunda 300 bin kişinin sıkışıp kalmasını endişeyle izlediğini belirtti.

Son haftalarda, taraflar arasında Halep'te ve kuşatılmış bölgelerdeki çatışmaların şiddetini artırdığını bildiren Haq, kentten, birçok sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan hava saldırısı, bombardıman ve ağır çatışma haberlerinin geldiğini aktardı.

Haq, kente giriş çıkışı sağlayan tek yer olan "Castello yolu" boyunca çatışmaların yaşanmasının, sivil halkın izole olmasına yol açtığını belirtti. Haq, "Son birkaç gün içindeki ağır savaş, yardıma muhtaç insanlara erişimin kesilmesine yol açarken, sivillerin ölüm ve yaralanma riskini devam ettiriyor" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.