BM ile Fas arasındaki Batı Sahra anlaşmazlığı

BM ile Fas arasındaki Batı Sahra anlaşmazlığı
MINURSO'ya bağlı personelin büyük kısmı Fas'tan ayrıldı

RABAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) ile Fas arasında yaşanan Batı Sahra anlaşmazlığı çerçevesinde BM Batı Sahra'da Referandum Misyonu'na (MINURSO) bağlı personelin çoğunun ülkeden ayrıldığı bildirildi.

Fas resmi haber ajansı MAP'ın 1. Hasan el-Uyun Havalimanı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, MINURSO'ya bağlı personelin büyük bir kısmı, Las Palmas'a gitmek üzere uçakla bölgeden ayrıldı.

Aynı kaynaklar, gitmesi kararlaştırılan MINURSO personelinin bir kısmının dün ticari bir uçakla bölgeden ayrıldığı, geri kalanların da bugün bölgeyi terk edeceğini belirtmişti.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, geçen cuma günü yaptığı açıklamada, Fas'ın ülkedeki BM Misyonu'nda görevli sayısının azaltılmasını öngören kararı kapsamında 84 uluslararası personelin üç gün içinde bölgeden ayrılmasını istediğini söylemişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ay başında Cezayir'in güneybatısında yer alan Tinduf bölgesindeki Batı Sahralı mültecileri ziyaret etmiş ve "İşgal altında bulunan topraklardaki Batı Sahra halkının kendi kaderini tayin hakkı için referandum düzenlenmesine çalıştığını" ifade etmişti. Söz konusu açıklamanın ardından başkent Rabat'ta geniş katılımlı protestolar düzenlenmiş, bu ülkenin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Ban'ın açıklamaları, Fas Kralı 6. Muhammed'le varılan anlaşmayı ihlal olarak değerlendirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.