Bm Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da

Bm Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da
Arap Birliği Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Cevad:

KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler'in yıl başından önce Libya hükümetinin kurulması hedefiyle çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Kahire'ye gelen Kobler, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Arap Birliği Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Fadıl Cevad'a göre Kobler, Arabi'ye Libya'da çatışan taraflar arasında nihai bir anlaşmaya varılması konusundaki yaptıkları çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

"Kobler, merkezi Trablus olan bir birlik hükümetinin yıl başından önce kurulmasına ilişkin isteğini Arap Birliği'ne iletti" diyen Cevad, BM temsilcisinin Libya'da tek hükümet ve tek meclis kurulması için çalıştığını ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 4 Kasım'da Alman diplomat Martin Kobler'i, Libya Özel Temsilcisi olarak görevlendirmişti.

Eski BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, 9 Ekim'de Libya'daki taraflara, ulusal uzlaşı hükümeti ile başbakan, 5 başbakan yardımcısı ve 3 üst düzey bakandan oluşan bir yürütme kurulu kurulmasını önermişti. Öneri, çatışan taraflarca henüz kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.