BM, Suriye'ye karadan yardım yapılmasını tercih ediyor

BM, Suriye'ye karadan yardım yapılmasını tercih ediyor
BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Fevzi, "Kuşatma altındaki bölgelere havadan insani yardım hala masada ancak tercihimiz daha etkili, hızlı ve ucuz olması nedeniyle karadan yardım yapılması." dedi

Birleşmiş Milletler, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere havadan insani yardımın hala masada olduğunu ancak daha etkili, hızlı ve ucuz olması nedeniyle karadan yardım yapılmasının tercih edildiğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Ahmed Fevzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki bölgelere insani yardım ulaştırılması için pazar günü rejime taleplerini ilettiklerini ve cevap beklediklerini söyledi.

Rejimin kuşatması altındaki Daraya'nın başkent Şam'dan sadece 12 kilometre uzaklıkta olduğunu ve rejim onay verirse karadan yardımın yapılabileceğini ifade eden Fevzi, "Kuşatma altındaki bölgelere havadan insani yardım hala masada ancak tercihimiz daha etkili, hızlı ve ucuz olması nedeniyle karadan yardım yapılması." dedi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Daraya'ya karadan insani yardım götürmek için rejimden "kısmı onay" aldıklarını belirterek rejime tam onay vermesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.