Bm: Ukrayna’nın Doğusunda 9 Bin 640 Kişi Hayatını Kaybetti

Bm: Ukrayna’nın Doğusunda 9 Bin 640 Kişi Hayatını Kaybetti
Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların başlangıcından bugüne 9 bin 640 kişi hayatını kaybetti

KİEV (AA)- Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların başlamasından bugüne 9 bin 640 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 bin 431 kişinin yaralandığını bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin 16 Mayıs-15 Ağustos dönemini kapsayan Ukrayna’daki İnsan Hakları Durumu ile ilgili 15. raporu Kiev’de BM Ukrayna İnsan Hakları İzleme Misyonu Başkanı Fiona Frazer tarafından açıklandı.

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların kurbanları ile ilgili son rakamları veren Frazer, “Çatışmalara bağlı olarak 15 Eylül itibariyle Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden, sivillerden ve silahlı ayrılıkçılardan olmak üzere toplam 9 bin 640 kişi hayatını kaybetti, 22 bin 431 kişi de yaralandı.” dedi.

Donbas’ta sivil kurban sayısının geçen üç aylık döneme göre yüzde 66 arttığını kaydeden Frazer, 16 Mayıs – 15 Ağustos arasında 28 sivilin hayatını kaybettiğini, 160’ının da yaralandığını dile getirdi.

Raporda, Rusya’nın tek taraflı ilhak ettiği Kırım’da baskıların sürdüğüne işaret edildiğini belirten Frazer, kolluk kuvvetlerinin yarımadada "aşırıcı" saydığı kimseleri sıkıştırma ve sorgulamaya devam ettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.