Bm Yemen Özel Temsilcisi Ahmed Suudi Arabistan'da

Bm Yemen Özel Temsilcisi Ahmed Suudi Arabistan'da
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ile barış sürecini görüştü

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile barış sürecini görüştüğü bildirildi.

Yemen haber ajansı SABA'ya göre, Hadi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki geçici ikametgahında kabul ettiği Ahmed ile barış müzakerelerini yeniden canlandıracak bir dizi konu üzerinde görüştü.

"Yemen'in farklı meselelerini ele alan, siyasi ve toplumsal açıdan toplumun farklı kesimlerini bünyesine katan kapsamlı, ulusal diyalog görüşmelerinden başlayıp çeşitli aşamalardan geçen süreçte hep barış davetçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." diyen Hadi, Husilerin elinde silah olması ve devlete darbe yapmış olmalarına rağmen hükümet olarak barış için el uzatmaya hazır olduklarını kaydetti.

Hadi, gerçekleşmesi arzulanan barışın gelecekte ortaya çıkabilecek çekişmelerin tohumlarını taşımaması ve "Körfez girişimi, ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararlar ile BM'nin 2216 sayılı kararı doğrultusunda tesis edilmesi gerektiğine işaret etti.

Ahmed ise görüşmede, barış sürecinin devamında üzerinde çalışılabilecek bir dizi teklifte bulundu. Ahmed, "Tutukluların serbest bırakılması, Taiz'in de aralarında bulunduğu kentlerdeki ablukanın kaldırılması konularında güven inşa edecek ve Yemen halkının acılarını hafifletecek önerilerimiz var." dedi.

BM Temsilcisi Ahmed, "El-Hudeyde Limanı, Sana Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuş yasağının kaldırılması ve memur maaşları konusunu da içeren insani bir girişimi hayata geçirmek için çalışmalarına devam ediyor. Meşru hükümetin, söz konusu insani girişimi görüşüp ilerleyen zamanlarda cevap vermesi bekleniyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.