Bm Yemen Temsilcisi Ahmed'in Konvoyunun Hedef Alınması

Bm Yemen Temsilcisi Ahmed'in Konvoyunun Hedef Alınması
Katar Dışişleri Bakanlığı:"Bu çirkin saldırı, BM'nin Yemen'deki krize siyasi çözüm çabalarını baltalamak için yapılmış umutsuz bir girişimdir"

DOHA (AA) - Katar, Yemen'in başkenti Sana'da Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'in bulunduğu konvoya düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Şeyh Ahmed'in konvoyuna Husiler tarafından düzenlenen sadırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin saldırı, BM'nin Yemen'deki krize siyasi çözüm çabalarını baltalamak için yapılmış umutsuz bir girişimdir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Katar'ın, BM Temsilcisi Şeyh Ahmed'in Yemenli taraflarla siyasi çözüme varma çabalarını desteklediği belirtildi.

BM kaynakları, Ahmed'in konvoyunun dün Uluslararası Sana Havalimanı yakınlarında BM karşıtları tarafından saldırıya uğradığını belirtmişti.

Saldırıda can kaybı olmadığı ancak Ahmed'in aracı ile bir başka araca kurşun isabet ettiği, BM temsilcisinin saldırının olduğu bölgeden alınarak güvenli bir yere götürüldüğü aktarılmıştı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı ise Husileri, konvoya ateş açarak BM Temsilcisi Ahmed'e suikast düzenlemeye çalışmakla suçlamıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.