Bm'den Doğu Guta Açıklaması

Bm'den Doğu Guta Açıklaması
BM: - "Ateşkese rağmen Doğu Guta'da sivillerin ölümüne neden olan hava saldırıları endişe verici"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler, Suriye'de ateşkese rağmen Doğu Guta'da sivillerin ölümüne neden olan hava saldırılarının endişe verici olduğunu bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden yapılan açıklamada, Doğu Guta'da, gıda ve ilaç gibi insani yardıma muhtaç 400 bin kişinin durumundan endişe duyulduğu ifade edildi.

İdlib çevresinde yerlerinden edilmiş kişilerin kaldığı kampların olduğu bölgede çatışmaların arttığına dikkat çekilen açıklamada, çatışmalar nedeniyle insani yardımların ulaştırılmasının engellendiği belirtildi.

Açıklamada, "Ateşkese rağmen Doğu Guta'da sivillerin ölümüne neden olan hava saldırıları endişe verici." ifadesi kullanıldı.

BM'den yapılan açıklamada, binlerce sivilin çatışmalar sebebiyle sıkışıp kaldığı Rakka'da ise nisan ayından beri 202 binden fazla kişinin yerinden edildiği aktarıldı.

Rus haber ajansı RIA Novosti, geçen hafta Rusya Savunma Bakanlığına dayandırdığı haberinde, Mısır'ın ara buluculuğuyla Kahire'de bir araya gelen Rus yetkililer ve "Suriyeli ılımlı gruplar" arasında anlaşma imzalandığını duyurmuştu. Bunun üzerine Beşşar Esed rejimi, Doğu Guta'ya düzenlediği saldırıları durdurduğunu açıklamıştı.

Doğu Guta, Türkiye, Rusya ve İran'ın 3-4 Mayıs'taki Astana toplantısında belirlediği 4 çatışmasızlık bölgesi içinde yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.