Bm'den Haiti'ye Yardım Sözü

Bm'den Haiti'ye Yardım Sözü
Kasırganın vurduğu Haiti'yi ziyaret eden BM Genel Sekreteri Ban, daha fazla yardım sözü verdi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Matthew Kasırgası'nın vurduğu Haiti'ye daha fazla yardım taahhüdünde bulundu.

BM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre Ban, yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiği ve kıtlık ve kolera salgının baş gösterdiği Haiti'yi ziyaretinde, kasırgadan etkilen halk ile bir araya geldi.

Kasırganın Haiti'de neden olduğu yıkımın "tarif edilemez" olduğunu belirten Ban,"Kolera salgınını durdurmak ve kurbanların ailerini desteklemek için elimizden geldiğince kaynak ve tıbbi destek seferber edeceğiz." ifadesini kullandı.

Ban, kasırganın ardından hızla yayılmaya başlayan kolera salgınıyla mücadele için özel bir fon oluşturulacağını sözlerine ekledi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, 11 milyonluk nüfusun yarısının kasırgadan etkilendiği Haiti için 119 milyon dolarlık acil insani yardım çağrısı yapmıştı.

Muhabir:Betül Yürük

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.