Bm'den Oac'de Askerlere Yapılan Saldırıya Kınama

Bm'den Oac'de Askerlere Yapılan Saldırıya Kınama
BM Genel Sekreteri Guterres, BM barış gücü askerlerina yapılan saldırıya ilişkin soruşturma açılmasını istedi- Yılbaşından bu yana Bangassu kentinde öldürülen barış gücü askeri sayısı 9'a çıktı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) iki BM barış gücü askerinin öldürülmesini kınadı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ülkenin güneydoğusundaki Bangassu kentinde, Hristiyan anti-Balaka silahlı grubunun saldırısı sonucu iki barış gücü askerinin öldürülmesini kınadı.

Guterres, OAC yetkililerine de çağrı yaparak, bu ve daha önceki saldırıların bir an önce etraflıca soruşturulmasını ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Yılbaşından bu yana Bangassu kentinde öldürülen barış gücü askerlerinin sayısının da 9'a yükseldiğini bildiren Guterres, bu şekilde devam etmesi halinde güçlüklerle elde edilen barışın zarar göreceğini ve etnik çatışmaların artacağı uyarısında bulundu.

- BMGK'dan yaptırım tehdidi

Öte yandan BMGK'da kabul edilen basın bildirisinde de saldırı kınanarak ölenlerin ailelerine ve Fas hükümetine taziye dilekleri sunuldu.

OAC'den saldırganları yargı önüne çıkarmasını isteyen BMGK, barış gücü askerlerine yönelik saldırılar ve etnik çatışmaları düzenleyen, destekleyen ve katkı sağlayan kişi ve grupları yaptırım listesine almaya hazır olduğunu vurguladı.

Ülkenin güneydoğusundaki Bangassu kentinde, Hristiyan anti-Balaka silahlı grubunun saldırısı sonucu Faslı 2 barış gücü askerinin öldüğü 1'inin ise yaralandığı belirtilmişti.

Müslüman Seleka silahlı grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz baş göstermiş, Hristiyan anti-Balaka ile Seleka üyeleri arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Şubat 2016'daki devlet başkanı seçiminin ardından siyasi kriz sona erse de ülke zaman zaman şiddet olaylarına sahne oluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.