Bm'den Rakka Açıklaması

Bm'den Rakka Açıklaması
BM, Rakka'da nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki askeri operasyonlar nedeniyle 400 binden fazla sivilin güvenliğinden endişe duyulduğunu açıkladı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler'den (BM), terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Suriye'nin Rakka kentinde nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki askeri operasyonlar nedeniyle 400 binden fazla sivilin güvenliğinden endişe duyulduğu belirtildi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın brifinginde, hava saldırılarının sivil ölümlerine ve yaralanmalarına neden olduğuna ve okullar, pazar yerleri ve alt yapının zarar gördüğününe ilişkin haberlerin gelmeye devam ettiğini söyledi.

Haq, Rakka'da nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki askeri operasyonlar nedeniyle 400 binden fazla sivilin güvenliğinden endişe duyulduğunu ifade etti.

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının Rakka’nın batısında yüzlerce sığınmacının yaşadığı bir okul binasını hava saldırılarıyla enkaza çevirdiği iddia edilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı ise koalisyonun Rakka yakınlarında, o civarda birçok hava saldırısı düzenlediği ve sivil kayıplarla ilgili iddiaların araştırıldığı açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: Betül Yürük

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.