BM'den Yemen için "gıda güvenliği" uyarısı

BM'den Yemen için "gıda güvenliği" uyarısı
FAO: "Yemen'de 14.4 milyon kişi, gıda güvenliğine ihtiyaç duyuyor"

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Yemen'deki gıda güvenliği durumunun, "insani bir felakete" dönüşebileceği uyarısında bulundu.

FAO'dan yayımlanan yazılı açıklamada, Yemen'de 14.4 milyon kişinin gıda güvenliğine ihtiyaç duyduğu belirtildi.

Ülkede gıda madddesi ihtiyacının son derece yüksek olduğu belirtilen ve gıda üretiminin önemine işaret edilen açıklamada, gıda güvenliğini tehdit eden konularda halkın bilinçlendirilmesinin can kayıplarını büyük ölçüde önleyeceği ve acil durumlarda tarım alanında yapılacak müdahalelerin de son derece önemli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Çöl çekirgeleri, gıda güvenliğini olumsuz etkileyen faktörlerden biri. Bu durum beş vilayette sayıları 100 bini geçen çiftçi, arıcı ve çobanın geçimini de tehdit ediyor." ifadesi yer aldı.

Çatışmalardan etkilenen Yemenlilere destek amacıyla Türkiye'den gönderilen 5 bin tondan fazla gıda ve sağlık malzemesi yardımı, geçici başkent konumundaki Aden'de yetkililere teslim edilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.