BM'den Yunanistan'a 'İdomeni' eleştirisi

BM'den Yunanistan'a 'İdomeni' eleştirisi
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan-Makedonya sınırındaki İdomeni kampından tahliye edilen sığınmacıların yerleştirildiği yeni kamplardaki yaşam koşullarının "asgari standartların altında" olduğunu bildirdi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMKY) Yunanistan-Makedonya sınırındaki İdomeni kampından tahliye edilen sığınmacıların yerleştirildiği yeni kamplardaki yaşam koşullarının "asgari standartların altında" olduğunu bildirdi.

BMMYK sözcülerinden Melissa Fleming, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, sığınmacıların yerleştirildiği yeni kamplardaki yaşam koşullarının yetersiz olmasının, oldukça endişe verici olduğunu söyledi.

Fleming, "İdomeni kampından tahliye edilen sığınmacıların yerleştirildiği yeni kamplardaki yaşam koşulları asgari standartların da altında. Sığınmacıların bazıları terk edilmiş depolar ve fabrikalara taşındı. Çadırlar birbirine çok yakın ve havasız. Gıda, tuvalet duş ve elektrik yetersiz." dedi.

Sözcü Fleming, Yunanistan'a Avrupa Birliği'nin sağladığı finansal destekle yeni kamplardaki yaşam koşullarını iyileştirmesi çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.