BMGK Kararnamesi Acilen Uygulanması Gerekmektedir

BMGK Kararnamesi Acilen Uygulanması Gerekmektedir
İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve Arap Parlamentosu ayrı ayrı bildiriler yayınlayarak, İsrail'in yerleşim faaliyetlerinin durdurulmasına dönük BM Güvenlik Konseyi kararnamesinin uygulanmasını istediler.

İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği ve Arap Parlamentosu ayrı ayrı bildiriler yayınlayarak, İsrail'in yerleşim faaliyetlerinin BM Güvenlik Konseyi tarafından yasa dışı olarak ilan edildiğine işaretle, İsrail'in yerleşim faaliyetlerini kınayan bu kararnamenin uygulanmasını istediler.

BM Güvenlik Konseyi Cuma günü İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerini kınayan kararnameyi 14 evet, 1 çekimser (ABD bu kararname hakkında çekimser oy kullandı) oyla onayladı.

Bu kararname uyarınca İsrail'in, derhal ve tamamen Doğu Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini durdurması gerekiyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf Asimin dün yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nin kararnamesinin İsrail yerleşim faaliyetlerinin yasa dışı olduğunu teyit ettiğini belirterek, bu kararnamenin tarihi olduğu ve uygulanması gerektiğini ifade etti.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu Gayt da Güvenlik Konseyi'nin İsrail yerleşim faaliyetlerini kınayan kararnamesini destekleyerek, uluslararası camianın da Filistin halkının kendi yasal haklarını elde etmeleri için verdikleri tarihi mücadelede destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Arap Parlamentosu Başkanı Meşal Selmi de, BM Güvenlik Konseyi'nin kararnamesinin mazlum Filistin halkının iadesi adına atılmış önemli bir adım olduğunu ve bu milletin mücadelesinin sonuç verdiğini gösterdiğini kaydetti.

Öte yandan İslami Cihat gibi Filistinli direniş grupları yaptıkları açıklamalarda, Güvenlik Konseyi'nde İsrail karşıtı kararnamenin onaylanmasını, Filistin'in adil zaferi olarak niteleyerek, Güvenlik Konseyi'nin bu kararnameyi onaylamak suretiyle aslında İsrail politikalarını kınadığını bildirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.