Bmgk'dan, İnsani Yardım Görevlilerinin Korunmasına İlişkin Tasarı

Bmgk'dan, İnsani Yardım Görevlilerinin Korunmasına İlişkin Tasarı
BMGK üyeleri, insani yardım görevlilerine yönelik saldırıları şiddetle kınayan karar tasarısını oy birliği ile kabul etti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), dünya genelinde hizmette bulunan insani yardım görevlilerine yönelik ''şiddet ve gözdağını, güçlü şekilde kınayan" karar tasarısını, oy birliğiyle kabul etti.

BMGK'nın kararında "insani yardım operasyonlarında BM görevlilerinin cinayet, tecavüz ve cinsel saldırı, silahlı soygun, taciz, adam kaçırma, yasa dışı gözaltı ve tutuklama gibi giderek artan eylemlerle karşı karşıya kalmaları ve insani yardım konvoylarına yönelik saldırı ve yağmalamaların, sert şekilde kınandığı" belirtildi.

BMGK üyeleri, 19 Ağustos'ta  Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla silahlı çatışma bölgelerindeki ''İnsani Yardım Görevlilerinin Korunması'' hakkında özel oturum gerçekleştirerek, insani yardım görevlilerine yapılan saldırıların son yıllarda arttığını dile getirmişti.

Daha önce Bağdat'taki Irak merkez binasına yönelik saldırının ardından 26 Ağustos 2003'te bir karar tasarısını kabul eden BMGK, 14 Temmuz 2014'te kabul ettiği kararla da Suriye'de insani yardım görevlilerine yönelik saldırıları savaş suçu olarak ilan etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.