BM'nin Suriye'de insani yardımları devam ediyor

BM'nin Suriye'de insani yardımları devam ediyor
BM'nin Suriye Kızılay'ı aracılığıyla başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan beldelere 25 bin kişiye bir ay yetecek 50 araçtan oluşan yardım konvoyu gönderdiği bildirildi

Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriye Kızılay'ı aracılığıyla başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan beldelere 25 bin kişiye bir ay yetecek 50 araçtan oluşan yardım konvoyu gönderdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, BM, Suriye Kızılay'ı aracılığıyla başkent Şam'ın Goğu Guta bölgesindeki Hamuriye, Haza, Beyt Suva ve Ayn Terma beldelerine içerisinde temizlik maddesi, tıbbi malzeme ve gıda ürünlerinin de bulunduğu 50 araçtan oluşan yardım konvoyu gönderdi.

Söz konusu yardımların bir ay yetecek şekilde 25 bin kişiye dağıtılmak üzere belde meclislerine teslim edildiği ifade edilirken yardımların bölgelere muhaliflerin koruması eşliğinde girdiği belirtildi.

BM daha önce başkent Şam'ın Doğu Guta beldesindeki ilçe ve beldelerle kentin Dareyya, Zabadani ile Madaya gibi yerleşim birimlerine de yardımda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.