"Böcek" davası

"Böcek" davası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, yakalanamadıkları için dosyaları ayrılan Özdoğan, Demir ve Çiğci'nin yargılanmasına devam edildi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada, yakalanamadıkları için dosyaları ayrılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, şikayetçi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu katıldı.

Duruşmada, Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda sanıkların henüz yakalanmadıkları ve yakalanmalarının mümkün olmadığının belirtildiği açıklandı. Sanıklardan dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Serhat Demir hakkında daha önce yakalama kararının bulunduğu hatırlatılarak, "Böcek" ana davasıyla ilgili sürecin Yargıtayda devam ettiği kaydedildi.

Avukat Cemaloğlu, ayırma kararından önceki davada verdikleri beyanları tekrarladıklarını bildirdi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz'un da talebi doğrultusunda, sanıklar hakkındaki yakalama emirlerinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Davanın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Aralık 2011'de Erdoğan'ın Keçiören'deki evi ile Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki çalışma ofislerinde dinleme cihazları bulunmasına ilişkin 13 sanık hakkında dava açmıştı.

Yargılama sonucunda Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, firari sanıklar eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürü Ali Özdoğan, dönemin Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Enes Çiğci hakkındaki dosyanın ayrılmasına karar vermişti.

Mahkeme, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta'yı suçlu bulmuş ve "yaptıkları mesleğin getirdiği kolaylıktan faydalanarak, haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıl 6'şar ay, "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçundan 6'şar yıl olmak üzere 7 yıl 6'şar ay hapse çarptırmıştı.

Diğer sanıkların beraatlerine karar verilmişti.

Ayrıca başsavcılık, dinleme cihazı konulmasına ilişkin "örgüt" suçu kapsamında yürütülen soruşturmayı tamamlayarak, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde de dava açmıştı.

Özdoğan, Demir ve Çiğci'nin de arasında bulunduğu 11 kişi hakkında açılan davada, Cumhurbaşkanı Erdoğan "müşteki" olarak yer almış, sanıkların Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu savunulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.