Bodrum Müzik Festivali, 12 Ağustos'ta Başlayacak

Bodrum Müzik Festivali, 12 Ağustos'ta Başlayacak
Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen orkestralarıyla müzisyenlerini ağırlayan Uluslararası D Marin Klasik Müzik Festivali, 13. yılında "Bodrum Müzik Festivali" adıyla yoluna devam edecek- Piyanist Alice Sara Ott'un Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası eşliğinde v

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen orkestralarıyla müzisyenlerini ağırlayan Uluslararası D Marin Klasik Müzik Festivali, 13. yılında "Bodrum Müzik Festivali" adıyla 12-16 Ağustos'ta müzikseverlerle buluşacak.

Bomontiada'da yapılan basın toplantısında konuşan Pozitif Üst Yöneticisi Cem Yegül, kemikleşmiş dinleyici kitlesine ulaşan festivalin artık yurt dışında da bilinirliğinin arttığını söyledi.

Yegül, festivalde klasik müziğin yanı sıra diğer müzik türlerine de yer verileceğini aktararak, "Festivali bütün yarımadaya yayacağız. Bodrum'u bir anlamda sahipleneceğiz. Bodrum'un gelişmesi ve bir destinasyon festivali olması yolunda çalışacağız." dedi.

Sanatsal etkinliklerin turizm açısından önemine işaret eden Yegül, yurt dışında gerçekleştirilen ünlü festivallere değinerek, "Hedeflerimizden biri Bodrum'u gerçek anlamda böyle bir destinasyon festivaline çevirmek. Biz böyle 3 marka (festival) tanıyoruz. Biri İstanbul, biri Kapadokya, diğeri de Bodrum. Markalarımızı bunlar olarak görüyoruz. Zaman içinde bu markaların çoğalacağını da ümit ediyoruz. Bodrum Müzik Festivali, Bodrum'un turistik, kültür destinasyonlarından biri." diye konuştu.

- "Avrupa Festivaller Birliğine üye 39 festivalden biri"

Doğuş Grubu Üst Yöneticisi Hüsnü Akhan, festivalin 12 yıl önceki bir hayalden doğduğunu dile getirerek, "Bu 12 yıllık süreçte uluslararası evrensel müziğin tınılarını ve bu müziğin büyüsünü yaşamak isteyen binlerce müziksevere ulaştığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Festivalin 5. yılında Avrupa Festivaller Birliğine üye olduğunu hatırlatan Akhan, Avrupa'da sadece 39 festivalin bu birliğe üye olduğuna dikkati çekti.

Akhan, 12 yılda 108 konser gerçekleştirildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Dört bini aşkın müzisyene ulaştık ve on binlerce müzikseverle uluslararası klasik müzik festivalini buluşturmuş olduk. Bu rakamların ötesinde, çok kısa süre içinde festivali sahiplenen binlerce müziksevere bir kez daha teşekkür ediyorum. Festivalimize her sene katkıda bulunan dostlarımız, tatil programlarını dahi bizim açıkladığımız festival programına göre belirlediler."

Yunanistan'dan da kombine bilet alarak festivale gelenlerin olduğunu belirten Akhan, festivalden elde edilen bilet gelirinin tamamının Tohum Otizm Vakfı ile Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanacağını bildirdi.

Festivalin sponsorluğunu üstlenen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, marifetin iltifata tabi olduğunu söyleyerek, "Bunların Türkiye'nin tanıtımına, itibarının yükseltilmesine büyük katkıları olduğunu düşünüyor, bu yolda Doğuş Grubu ile beraber hareket etmekten büyük bir onur duyuyoruz." dedi.

- Festival Alice Sara Ott konseriyle başlayacak

Yenilenen festival, piyanist Alice Sara Ott'un Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası eşliğinde 12 Ağustos'ta vereceği konserle başlayacak. Selçuk Yöntem'in anlatıcı olarak D Marin Turgut Reis'te sahne alacağı konseri, şef Rengim Gökmen yönetecek.

Festival kapsamında 13 Ağustos'ta Emma Shapplin ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 14 Ağustos'ta Leticia Moreno ile State Academic Symphony Orchestra, 15 Ağustos'ta Fazıl Say ile State Academic Symphony Orchestra, 16 Ağustos'ta ise Kerem Görsev Trio ile Karşıyaka Oda Orkestrası aynı sahneyi paylaşacak.

Akşam, sabah ve gün batımı konserleri, söyleşiler, çocuk atölyeleri, film gösterimi gibi çok sayıda yan etkinliğin de yapılacağı festivalde ayrıca Gaia Gallery iş birliğiyle hazırlanan "Social Circus" isimli sergi ziyarete açık olacak.

Festival, 16 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.