Bodrum'da denizden çıkanlar şaşırttı

Bodrum'da denizden çıkanlar şaşırttı
Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Muğla'nın Bodrum ilçesinde, dalgıçlar ve öğrenciler tarafından yapılan temizlik çalışmasında denizden otomobil lastiği, battaniye, şezlong, tabure ve plaj masası gibi atıklar çıkartıldı

MUĞLA (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum ilçesinde, deniz ve kıyı temizliği gerçekleştirildi.

"Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla, Bodrum Belediyesince 13 haftadır devam eden deniz temizliği etkinliği, bu kez Göltürkbükü Mahallesi'nde yapıldı.

Sabah saatlerinde başlayan deniz dibi temizliğine, Bodrum Belediyesinde görevli 10 dalgıç katıldı. Temizlik çalışmalarına, Göltürkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri de kıyıdan destek verdi.

Yaklaşık bir saat süren temizlik çalışmasında denizden otomobil lastiği, battaniye, şezlong, battaniye süngeri, ibrik, tabure, plaj masası, cam ve metal şişeler gibi çok miktarda atık çıkartıldı.

Bölgedeki turizmciler ve vatandaşlar denizden çıkan atıkları dikkatle inceledi. İşletme çalışanı Naci Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan çalışmanın turizm açısından çok önemli olduğunu söyledi. Turistlerin denizin canlılığına geldiğini ifade eden Coşkun, "Denizlerimiz temiz olunca, turist sayısında da artış yaşanıyor. Yabancı turistler gittikleri ülkelerde de burayı tanıtıp davet ediyor. Bodrum artık marka olmuş bir yer." dedi.

Temizlik çalışmalarına kıyıdan destek veren Göltürkbükü Şehit Gaffur Kaynar İlkokulu sınıf öğretmeni Evin Türker Turgut da denizlerin ve kıyıların herkese ait olduğunu dile getirdi. Öğrencileriyle vatandaşlara örnek olmak istediklerini ifade eden Turgut, "Plajda temizlik yaparak gelecek nesillerin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Büyüklerimize de örnek olsun istiyoruz. Denizden çıkan atıklar bizi çok şaşırtıyor. Büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz." diye konuştu.

Temizlik çalışmalarının ardından teknelerle kıyıda biriktirilen ve öğrencilere gösterilen atık malzemeler bir süre sergilendikten sonra belediyenin belirlediği alana götürüldü.

Öte yandan temizlik çalışmaları sualtı kameralarınca da görüntülendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.