Bodrum'daki Kadın Cinayeti Davası

Bodrum'daki Kadın Cinayeti Davası
Cesedi ormanda bulunan iş kadını Özer'in tabancayla öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde iş kadını Hafize Müjde Özer'in öldürülmesine ilişkin dava görüldü.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın üçüncü duruşmasında, iş kadını Özer'in erkek arkadaşı tutuklu sanık Birkan Kunuk, tutuksuz yargılanan Veysel K. hakim karşısına çıktı.

Maktulün yakınları, avukatları, arkadaşları ile sanıkların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Kunuk, önceki savunmalarını tekrarladı.

Diğer sanık Veysel K. ise hakkında uygulanan yurt dışı yasağı kararının kaldırılması talebinde bulundu.

Mahkemede dinlenen tanıklardan tutuklu sanık Birkan Kunuk'un eski eşi Didem B, eski eşinin gemi kaptanı olduğu için eve çok gelmediğini anlattı.

Didem B, şöyle konuştu:

"Ben o dönemde çalışmıyordum. Geçimimi ailemin desteğiyle sağlıyordum. Birkan'ın o dönem işten ayrıldığını bilmiyordum. Kendisinin yoğun temposunu bildiğim için buna yoruyordum. Kendisinin atadan, dededen kalma antika tüfeğinin olduğunu biliyorum ancak kendisi sakar olduğu için eve sokmadım. Veysel K, eşimin samimi arkadaşıydı. Evimize sık sık gelip giderdi. Bu şekilde tanıyorum."

Mahkeme heyeti, "kasten adam öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma, taşıma veya bulundurma", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından yargılanan sanık Kunuk'un tutukluluk halinin devamına, Veysel K'nin ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 17 Ekim 2017'ye erteledi.

Duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanık avukatlarından Hasan Yüzbaşıoğlu, sanık Birkan Kunuk'un "ciddi bir sakarlık durumu"nun olduğunu savundu.

Maktulun ailesinin avukatı Haydar Elgin de savunma avukatının "sakarlık" açıklamasını abesle iştigal olarak yorumladı. Elgin, kadın cinayetinin "sakarlık" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Ayfer Özkoç ise avukatın "sakarlık" kelimesini kabul etmediklerini, platform olarak olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

- Olay

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 25 Kasım 2016'da ailesi tarafından 5 gün haber alınamayan iş kadını Hafize Müjde Özer (48), jandarma ekiplerince ormanlık alanda silahla öldürülmüş olarak bulunmuş, Özer'in ölümüyle ilgili soruşturma yürüten jandarma ekipleri, maktulün erkek arkadaşı Birkan Kunuk ile bu kişiye yardım ettiği iddia edilen D.B.K. ve Veysel K'yi gözaltına almıştı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheli D.B.K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Kunuk ve Veysel K. sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Veysel K. daha sonra Bodrum Sulh Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Suç aleti tabancanın Turgutreis ve Akyarlar Mahallesi'nde denize atıldığı yönünde ihbar alınması üzerine bölgede dalgıçlar eşliğinde yapılan aramada, parçalara ayrılarak denize atıldığı belirtilen tabancanın bazı parçalarına ulaşılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.