Boğa Heykeli Mahkemelik Oldu

Boğa Heykeli Mahkemelik Oldu
Hatay'da heykel ve seramik ustası, sipariş üzerine yaptığı 180 kilogram ağırlığında 2,5 metre boyundaki boğa heykeli, müşterisi tarafından alınmayınca hukuk mücadelesi başlattı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan seramik ve heykel ustası Selahattin Deniz, sipariş üzerine yapıp tamamladığını iddia ettiği 180 kilogram ağırlığında 2,5 metre boyundaki boğa heykeli müşteri tarafından teslim alınmayınca konuyu yargıya taşıdı.

Heykeltıraş Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıldan bu yana seramik ve heykel ustalığı yaparak evinin geçimini sağladığını söyledi.

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan atölyesine yaklaşık 4 ay önce gelen bir müşterinin, açacağı restoranın önüne koymak için kendisinden boğa heykeli yapmasını istediğini ifade eden Deniz, gelen sipariş üzerine yanında çalışanlarla yaklaşık 12 bin liraya mal olan heykeli, 2,5 ayda gibi sürede bitirdiklerini kaydetti.

Heykelin yapımı sırasında müşteriyle sürekli görüştüklerini belirten Deniz, şöyle devam etti:

"Önce çamurdan model yaptık. Model bittikten sonra müşteriyi çağırdık. Modelin bittiğini, kalıba alacağımızı, varsa beğenmediği bir yeri değiştirebileceğimizi ilettik. Baktı 'Gayet iyi, elinize sağlık' dedi. 180 kilo ağırlığında 2,5 metre uzunluğundaki boğa heykelini istenildiği şekilde boyadık. Hatta orijinal boynuz taktık. Heykelin yapımının her aşamasında müşteriyi çağırarak gösterdik. 3 kişinin 2,5 aylık uğraşı sonunda boğa heykeli bitti. Muhatabı çağırdık teslim alması için geldi. 'Neden yan bakmıyor, ağzı açık değil' diyerek emek ettiğimiz boğayı almadı. Daha sonra noterden ihtar çektim. 'Heykeliniz bitti gelin alın' dedim. Cevap vermediler. Sipariş verilmesine rağmen alınmayan boğayla ilgili İskenderun 2. Asliye Hukuk Mahkemesine icra davası açtım."

Deniz, yaptığı işe saygı gösterilmesini isteyerek, başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini sözlerine ekledi.

-"Bizim istediğimiz çalışma bu değil"


Boğa siparişini veren ve isminin açıklanmasını istemeyen iş adamı S.S. ise restoranının önüne koymak üzere boğa siparişini verdiğini doğruladı.

Ustaya bir boğa resmi göstererek aynısının heykelinin yapılmasını istediklerini aktaran S.S, şunları kaydetti:

"Boğa siparişimiz oldu ama resim olarak verdik. Dedik ki 'Bu boğayı bize yap.' O da 'Tamam ben bu boğayı size yapacağım' dedi. Çalışmalara başladı. Boğa dökülmeden çamur döneminde biz bakmaya gittik. Biliyorsunuz önce bu çalışmalar çamurdan yapılıyor. Boğayı gördük 'Abi bu çalışma olmuyor bunu düzelt' dedik. 'Tamam, düzeltiyorum' dedi. Birkaç sefer daha gittik olmadı. Sonra dedi ki 'Ben bunun boynuzu takayım boğa ortaya çıkacak'. Fakat bizim istediğimiz boğa şekli bu değildi. Önden vermiş olduğumuz bir miktar para da vardı dedik helali hoş olsun. Sonra bize 'Ben bunun dökümünü yapayım göreceksiniz boğa ortaya çıkacak.' Biz de kabul etmediğimizi söyledik. Bizim istediğimiz çalışma bu değil. Biz bu çalışmayı başka birisine yaptırmaya başladık. Yani siz bir yere gidersiniz bir sipariş verirsiniz işiniz olsun diye olmuyorsa aksamasın diye gider başka bir yere sipariş verirsiniz. Türkiye'de hukuk vardır iftirayla kesinlikle olmaz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.