Boğaziçi Üniversitesinden ABD'de "Ortadoğu" paneli

Boğaziçi Üniversitesinden ABD'de "Ortadoğu" paneli
Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Khalidi:- "DAEŞ ve Kürt milliyetçiliği, etnik ve dini bazda bölgenin tamamen parçalanmasına katkı sağlıyor"

NEW YORK (AA) - Boğaziçi Üniversitesi (BÜ), ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde "Günümüz Ortadoğusunu Anlamak" başlıklı bir panel düzenledi.

Panel üniversitenin ABD’deki mezunlarını, Columbia Üniversitesi Italian Academy’de bir araya getirdi.

BÜ Öğretim Görevlisi Edhem Eldem'in moderatörlüğündeki panelde, London School of Economics Öğretim Görevlisi Fawaz Gerges ile Columbia Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rashid Khalidi konuşmacı oldu.

Khalidi konuşmasında, DAEŞ’in ABD'nin 2003'teki Irak işgalinin bir sonucu olarak doğduğunu dile getirirken, işgal sırasında yaşananların Nazi Almanyasındakinden daha kötü olduğunu ifade etti.

Dünyanın bu bölgesinde birçok tehdidin olduğunu belirten Khalidi, bunlardan "DAEŞ" ve "Kürt milliyetçiliği"nin etnik ve dini bazda bölgenin tamamen parçalanmasına katkı sağladığını söyledi. Khalidi, bölgedeki diğer büyük tehditlerin ise Suriye'deki iç savaşla artan "mezhep savaşı" ve "dış müdaheleler" olduğunu kaydetti.

Fawaz Gerges de El Kaide’nin ABD-Rusya soğuk savaşı sonucu ortaya çıktığını ve DAEŞ’in ise Irak işgali sonucunda Irak’ın yerleşmiş gelenek ve devlet kurumlarının yıkılmasıyla yaratıldığını dile getirdi.

Panelin ardından Gerges, DAEŞ konusunda yazdığı kitabını imzaladı.

Boğaziçi Üniversitesi tarafından cumartesi günü de New York Halk Kütüphanesinin tarihi binasında mezunların katılacağı bir balo düzenlenecek.




Boğaziçi Üniversitesinden ABD'de "Ortadoğu" paneli

Boğaziçi Üniversitesinden ABD'de "Ortadoğu" paneli

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.