Boğaziçi'nde yelken yarışları

Boğaziçi'nde yelken yarışları
Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 26-29 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak - Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Belli:"Artık bu yarış geleneksel hale geldi"


İSTANBUL (AA) - Turkcell Platinum Bosphorus Cup Yelken Yarışları, 26-29 Mayıs'ta yapılacak.

Antrenman ve şamandıra yarışlarıyla 26 Mayıs'da başlayacak yarışlar IRC ve Destek sınıflarında olacak. IRC kategorisinde 5, Destek sınıfında ise 3 yarış yapılacak. Yarışların ilk gününde Caddebostan parkurunda antrenman turları yapılacak. Sporcular, 28 Mayıs Cumartesi günü ise İstanbul Boğazı'nda yarışacak. Yelkenciler, Dolmabahçe'den başlayacak yarışta yelkenciler, Anadolu Hisarı ile Çırağan şamandıraları arasında mücadele vererek ilk sırada yer almak için mücadele verecek. 29 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışların ardından kupa sahibini bulacak. Yarışlara 30 ülkeden 100 tekne ve bine yakın sporcu katılacak

Yelkenseverler Caddebostan, Beşiktaş, Ortaköy, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Aşiyan tepesinden teknelerin mücadelesini izleyebilecek.


- Belli: "Geleneksel hale geldi"


Yarışlar öncesinde Feriye Palace'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, 2002'de 19 tekneyle başlayan heyecanın 2016'da 90 tekneye kadar çıktığını söyledi.

Yarışlara uluslararası alanda ilginin artması için desteğin önemine dikkati çeken Belli, "Artık bu yarış geleneksel hale geldi. Yurt dışında Formula 1 olduğunda kıyamet kopuyor. Bu yarıştan sonra en çok seyirci toplayan yelken sporu oluyor. Hem bütçe ve maliyet açısından hem de izlenirlilik açısından Formula 1'den sonra geliyor.

Turkcell Bireysel Pazarlama Müdürü Dilara Demir Kısakürek ise bu tür organizasyonların Türkiye'yi ve İstanbul Boğazı'nı tanıtma açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu sene Bosphorus Cup daha teknolojik hale gelecek. Dünyanın en hızlı internetiyle sadece karada değil, denizde de beraber olacağız. Tekneleri harita üzerinde takip etme imkanı olacak. Boğaz etrafında olmayan yelkenseverler Turkcell TV ve Platinum uygulamasında yarışı izleyebilecek. Biz de uzun yıllar bu yarışa destek vermeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yarışları organize eden ORG Sports Kurucusu Orhan Gorbon yarışları 15 yıldır yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Bu hayal inşallah daha da büyüyecek. Artık Türkiye'nin spor etkinliği satması lazım. Biz kendi etkinliğimizi yarattık. Türkiye'de doğmuş ve büyümüş uluslararası turnuvalara ihtiyacımız var. Bosphorus Cup bu konuda liderlik yapıyor. Bizim etkinliğimiz Yeni Zelanda'da bile haberlere çıkıyor. Bir etkinlikle zor, bu 100 organizasyonla olur. Bosphorus Cup bu konuda lider."

Basın toplantısında her yıl kazanan ekibe verilen kupa geçen yılın şampiyonu Arkas Flying Box adına Arkas Kulübü Yöneticisi Mert Oruz tarafından Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek'e teslim edildi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.